avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua.
Intrebarea mea probabil o sa para banala
Tatal meu vitreg a decedat.
dansul avea un copil. Mostenirea se imparte intre mama mea si acest copil. as dori sa stiu in ce proportii?
conteaza faptul ca acest copil nu a avut mari legaturi cu tatal meu vitreg?adica nu a fost apropiat de acesta, se vedeau la cateva luni de zile.
si as dori sa stiu daca conteaza faptul ca am locuit cu tatal vitreg si mama mea, acesta m-a crescut ca pe copilul lui.

de asemenea as mentiona copilul sau nu a participat la cheltuielile de inmormantare.

multumesc
Ultima modificare: Duminică, 1 Noiembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Deci singurul fiu al defunctului o sa mosteneasca 3/4 din apartamentul tatalui si 3/8 din celalalt apartament .
Instanta nu are de ce sa tina cont de faptul ca acest copil nu s-a interesat deloc de parintele sau , pentru ca parintele ar fi putut sa faca un testament iar fiul ar fi devenit doar mostenitor rezervatar si nu ar fi primit decat 1/2 din mostenire , sau ar fi putut sa va faca un contract de vanzare/cumparare pentru acel apartament , iar fiul lui nu ar mai fi primit decat 3/4 din jumatatea de apartament a tatalui , sau jumatate daca ar fi facut si testament si contract de vanzare/cumparare cu dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mostenire cainebogdan cainebogdan Buna Ziua Acum 3 luni tatal meu a decedat . Tatal meu si mama mea au fost divortati de acum 25 de ani el recasatorindu-se ulterior. Tatal meu si mama mea ... (vezi toată discuția)
Succesiune sot supravietuitor dimabronia dimabronia buna ziua. De curand mi-a decedat sotul. Impreuna ne-am cumparat un apartament si o masina , iar acum sant amenintata de fratele sotului ca a acceptat ... (vezi toată discuția)
Mostenire din donatie rina68 rina68 Buna ziua, am o prietena care a fost casatorita timp de 16 ani cu un barbat, el a decedat de curand. Nu au avut copii . Casa in care au locuit a fost o donatie ... (vezi toată discuția)