avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Dacă tatăl biologic își da acordul pentru adopție și soțul dorește adopția copilului soției, care sunt actele necesare și demersurile pentru a face acest lucru?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:18, 8 Iunie 2018
Se face actiune in instanta la tribunalul de la domiciliul minorului, in care sotul mamei da in judecata pe mama si tatal biologic si solicita adoptarea minorului. Va atasa acte medicale, caziere fiscal si judiciar, caracterizari de la locul de munca, dovada venituri si locuinta, se va face ancheta sociala si un referat de informare pt tatal biologic. Tatal biologic trebuie sa se prezinte in instanta spre a si exprima consimtamantul la adoptie.

De la momentul incuviintarii adoptiei minorului de catre reclamant, vor inceta raporturile de rudenie cu parintele natural si rudele acestuia si se va stabili filiatia intre minor si reclamant, precum si legatura de rudenie intre minor si rudele reclamantului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie viorelnav viorelnav voi avea un copil rezultat dintr-o relatie pasagera.Mama copilului nu-l doreste iar eu il doresc.Am avut curajul si i-am povestit sotiei si il doreste si ea ... (vezi toată discuția)
Sa trec copilul sotiei pe numele meu!!! fanus fanus ce proceduri trebuiesc facute k sa trec copilul sotiei pe numele meu?? (vezi toată discuția)
Adoptie copil amalia popescu amalia popescu as dori sa stiu daca pot adopta un copil direct de la mama sa(mentionez ca se afla in grija mamei ,de tata este recunoscut in acte,dar nu ii plateste pensie ... (vezi toată discuția)