avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Luarea de mita si traficul de influenta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Luarea de mita si traficul de influenta

Buna ziua am si eu niste neramuriri legate de aceste doua infractiuni. In primul rand nu reusesc a face diferenta intre instigare la luare de mita si traficul de influenta deoarece ambele exista trei participanti persoana care doreste sa cumpere influenta/dare de mita o a doua care face trafic de influenta/instiga la luare de mita si in ultimul rand functionarul public.
O alta problema este ca nu am gasit nici unde ce se intampla cu primirea foloaselor dupa indeplinirea/intarzierea/urgentarea actului. DIn ce stiu eu la luarea de mita nu conteaza momentul primirii foloaselor in schimb la traficul de influenta daca foloasele se primesc dupa un moment ulterior schimba incadrarea juridica a faptei sau este in continuare tot aceeasi? Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Un sfat anamariacelik anamariacelik paote cineva sa-mi spuna o cale de arecupera o suma data unei persoane pentru un serviciu neefectuat? mai explicit: o anume persoana angajata la pompieri s-a ... (vezi toată discuția)
Coruptie anamariaana anamariaana care este, dupa parerea voastra, diferenta intre dare de mita si luare de mita (nu definitia lor din C.P.) ? (vezi toată discuția)
Mita cu bani falsi CorneliaTurcu CorneliaTurcu Stie cineva daca exista infractiunea de dare de mita, daca banii oferiti sunt falsi? Multumesc (vezi toată discuția)