@when
Nu mai acordati unor persoane importanta pe care nu o merita. In loc sa va pierdeti timpul, mai bine sfatuiti direct userul. Pentru unii tot ce este important este sa scape ei de orice raspundere, indiferent de orice fel de drept al copilului de a avea si celalalt parinte alaturi.
@titi: daca ati ajuns la o decizie cu privire la un program stabilit de instanta, inseamna ca nu v-ati inteles cu tatal copilului. in lipsa unei intelegeri a decis o instanta ca minorul are dreptul sa-si vada tatal dupa ce s-a uitat pe niste probe. Deci dreptul copilului este clar. Daca il respectati sau nu, nu este o chestiune strict de "oare ce se intampla", ci ar trebui sa intelegeti ca acel copil are dreptul de a avea un tata pentru ca nu il detineti in proprietate personala. Este o fiinta ca are dreptul conform unei hotarari sa-si vada tatal.
Intotdeauna copilul are un drept, ce-i drept nu doar unul, anume cel de vizitare. Mai are si dreptul la intretinere, nu la gunoaie de 2-300 de lei pe luna, dar partea asta nu ne mai umple de "patos".
Dreptul insa nu e o obligatie, iar printre drepturile copilului se numara si cel la sentimente si la stare de bine. Si tatal are un drept. Intrebarea e daca domnul e tata in general sau doar tata la program de vizitare.
titi: construiti-va cu avocatul o strategie. Banuiesc ca daca ati solicitat aut par excl exista niste motive importante.
Tatal cu ce contribuie la viata copilului?
Incercati sa cititi si sa alegeti, daca considerati ca e cazul, puncte de vedere cu referire la subiect. Din pacate, pe aici pe forum, sunt unii care mesteca aceleasi vaicareli si tot cersesc mila, simtindu-se bine doar in postura de victima (ca de altceva nu sunt in stare). Sarurile pentru lesin mai lipsesc hahaha
lol, sunteti penibila ps: continuati sa va abuzati copiii/nepotii si sa le distrugeti orice fel de relatie normala, unica sansa sa nu ramaneti singura inchinandu-va le un teanc de bani si o pozitie sociala ce "da" bine.
Stimate domn, repet cele scrise, nu doar de mine, ci asa, cu titlu de sinteza:
faceti o strategie cu avocatul
aveti in vedere acele motive pe care, impreuna cu avocatul, le-ati socotit intemeiate pentru o cerere de autoritate parinteasca exclusiva.
nu luati decizii fara sa va consultati cu avocatul
nu scrieti, nu declararti, nu spuneti (mai sunt unii care inregistreaza audi-video) lucruri ce pot fi folosite impotriva dvs
nu va certati, nu folositi un limbaj urat, nu tipati in fata copilului (nu uitati ca exista posibilitatea de a fi inregistrat)
pentru momentele in care ar urma sa se petreaca evenimente cu care nu sunteti de acord, sfatuiti-va cu avocatul spre a gasi rezolvari punctuale.
exista situatii in care, fara sa declarati dvs sau altcineva, ca nu doriti ca copilul sa plece, el totusi nu pleaca dintr-o imposibilitate obiectiva, cum ar fi o stare de boala in care medicul recomanda repaus la domiciliu, daca medicul nu interzice copilului sa iasa din casa, tatal va putea si el administra tratamentul, sau tine copilului regim etc sau o stare de disconfort emotional a copilului, de moment, poate determina refuzul acestuia etc
mai e de vazut si ce anume scrie in hotarare cu exactitate despre vacanta, unde, cat, cum din ce zi, de la ce ora etc
in cazul unui refuz al fiicei dvs de a permite copilului sa plece cu tatal poate urma o plangere penala