avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Am împrumutat o firmă cu bani, dar la bancă am specificat ,,depunere numerar''. Persoana respectivă refuză să îmi restituie banii, am șanse să-i recuperez?

Buna ziua, am depus de la o persoană fizică pe persoana juridică o sumă de bani fiind ca împrumut doar ca nu am specificat la banca împrumut ci depunere numerar... Persoana respectiva refuza sa imi mai restituie banii, pot face ceva in privinta asta ? Am chitanța de la banca cand am depus banii si eventuali martori care stiu ca i am dat suma respectivă. Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 22 Iunie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
Daca totul este exact cum ne-ati povestit, poate nu ar fi rau sa incercati printr-o corespondenta pe email sa il faceti sa admita ca este un imprumut. Dar sa fie in scris, preferabil email.

Oricum ar fi, pe viitor sa stie si altii care citesc ca imprumuturile catre firme se fac in baza unui contract: contract de imprumut. Acolo se specifica diverse detalii, inclusiv suma si modalitatea de primire a acestor bani. Iar transferul bancar este de preferat deoarece se vede foarte clar ca banii provin din contul personal al celui care imprumuta. Succes!
Buna ziua. Se poate merge pe o actiune prin care solicitati restituirea sumei reprezentand imprumut cat si pe o actiune prin care sa solicitati restituirea sumei ca fiind plata nedatorata. S-ar putea sa nu puteti dovedi imprumutul, din punct de vedere al conditiilor prevazute de codul de procedura civila. Trebuie analizat practic cazul atat din punct de vedere al declaratiilor martorilor, chiar daca sa spunem ca acea chitanta este un inceput de dovada scrisa. Un alt aspect important este si faptul ca actiunea este precriptibila intr-un termen de 3 ani de la momentul platii. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune maria098 maria098 Buna ziua, as vrea sa stiu ce pot face din punct de vedere legal cu privire la un imprumut pe care l-am acordat si care nu mi s-a restituit. Mentionez ca nu ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici ... Morus Alin Morus Alin Buna ziua! În cazul in care am dat bani cu imprumut fara nici un act si fara martori ii mai pot recupera inapoi?Daca am o convorbire telefonica inregistrata ... (vezi toată discuția)