Prin pierderea unui proces , trebuie sa dau o sumă de bani unei persoane fizice.Am auzit că se prescrie după un anumit număr de ani.
Va rog frumos să îmi spuneți despre câți ani este vorba.
Mulțumesc.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Trei ani daca uita ca are de luat. Modurile in care creditorul incearca sa recupereze suma datorata in acest interval de timp, echivaleaza de obicei cu acte de suspendare sau intrerupere a acestui termen. Adica timpul necesar pentru prescriptie nu curge sau un nou termen de prescriptie (tot de trei ani) incepe sa curga de la o alta data. Dobanzile se acumuleaza pe toata perioada pana la rambursarea integrala.
CaraD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Interesanta intrebare.. Tocmai mi-ati cerut un raspuns care nu stiu daca ar incapea in 20 de pagini.. In general da, veti afla. Nu in sensul ca va notifica cineva "de la... pana la... se intrerupe / suspenda prescriptia", Dar cu siguranta veti sti de exemplu ca s-a infiintat o poprire pe conturile dvs. Chiar daca nu este nimic / suficient de luat, prescriptia s-a intrerupt la infiintarea popririi si incepe sa curga un nou termen cand creditorul renunta la poprire deocamdata pentru ca nu sunt fonduri. ETC
Avand in vedere ca este persoana fizica, sunt si cateva posibilitati de intrerupere a cursului prescriptiei de care probabil nu veti sti daca nu sunteti ruda apropiata a creditorului.
Mulțumesc,este o " poveste" prea lunga ,că sa o scriu atât că persoana - creditorul ma asigura că nu vrea bani de la mine.
Au trecut 5ani de atunci și nu mi a pus proptire pe nimic.
Dar știți cum e omul.in ziua de azi ,nu poți avea încredere deplină.
Mulțumesc.
Dacă au trecut 5 ani probabil ca s-a prescris.
Dacă aveți probleme concrete mergeți cu actele la avocat ca sa faca în asa fel incat sa scăpați de datorie.
Executare silita
EastAndrei
Daca am primit instiintare de la BIROU EXECUTORESC prin care am fost instiintat ca am fost executat silit ptr suma de 42.000 lei in cat timp se prescrie ? Adik ... (vezi toată discuția)