avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescrierea unei sume de bani persoane fizice.
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescrierea unei sume de bani persoane fizice.

După un proces --Penal-care a fost acum 6 ani , între două persoane fizice pentru o anumită sumă de bani , persoana datoare nu are nimic pe numele lui.
Când se prescrie aceasta suma de bani.?? Creditorul poate să facă acte de suspendare sau întrerupere a acestui termen sau să prelungească acest termen fără să anunțe persoana datoare???
Mulțumesc.

M
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:23, 24 Iunie 2018
Este prescrisa deja. Se prescrie in termen de 3 ani de la data scadentei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea unei datorii. adrianadeutsch adrianadeutsch Prin pierderea unui proces , trebuie sa dau o sumă de bani unei persoane fizice.Am auzit că se prescrie după un anumit număr de ani. Va rog frumos să ... (vezi toată discuția)
Recuperatorii nu-mi dau pace carmen silva carmen silva buna ziua, problema mea este urmatoarea: parintii mei au decedat in martie2005. In anul 2006 am vandut imobilul unde au locuit, iar eu am parasit orasul ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere restituire 0,85% fnuass geldar geldar Dupa depunerea cererii de restituire a sumelor de la FNUASS si comunicarea celor de la Casa de Sanatate despre existenta unor erori in dosar, datorita carora ... (vezi toată discuția)