avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intarzierea sau neplata salariilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intarzierea sau neplata salariilor

Am fosta angajata la o societate, pe baza unei conventii civile de prestari servicii, pe perioada determinata de 6 luni. La sfarsitul celor 6 luni (pe 24 octombrie a.c ), conventia ar fi trebuit sa se transforme intr-un contract de munca individual pe termen nedeterminat.
In august au inceput intarzierile la plata salariilor, intarzieri care in final s-au transformat in neplata remuneratiilor. Cu 2 zile inainte de finalul conventiei am fost anuntata ca nu se mai poate face contract de munca, ci tot conventie, pana la 31.12.2009, deoarece situatia societatii este incerta. Mi s-a mai spus si ca intaietate la plata salariilor o au cei care continua colaborarea.
In aceste conditii am decis sa NU reinnoiesc conventia. In contract este specificata plata salariilor pentru data de 15 ale lunii urmatoare in contul curent....insa eu nu mi-am mai primit salariul din luna iulie.
Mentionez ca societatea are sediul la Bucuresti, dar eu nu am rezidenta in Bucuresti. In acest caz cui ar trebui sa ma adresez pentru a-mi recupera banii? La ITM si Tribunalul de care apartin societatea (adica in Bucuresti) sau pe raza judetului in care am eu rezidenta? Ce altceva ar mai trebui sa fac?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 11:33, 4 Noiembrie 2009
La tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta.
ITM nu are nici o legatura cu situatia dvs. conventia respectiva nefiin inregistrata la ITM.
Iti multumesc pentru raspuns. Intr-adevar nu stiu daca aceasta conventie a fost inregistrata la ITM. Am presupus ca da, pentru ca, atat in contractul semnat in 2 exemplare cat si pe ``fluturasul`` de salariu, apar ca platite de ei impozit, sanatate... si mi-au dat si adeverinta pentru Medicul de Familie in care adimistratorul declara ca sunt angajata lor. Deci asta nu imi da siguranta ca a fost inregistrata conventia la ITM ?? Ce ignoranta sunt :sorry:
Din cate stiu eu conventia se inregistreaza la Registru comertului, cert este ca nu are nicio legatura cu ITM-ul
:oops:conventia civila se inregistreaza la Finante si se retine doar 16% impozit ...

NU constituie vechime in munca, NU sunteti asigurata la sanatate sau somaj :rtfm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea veniturilor din conventii civile gabi1 gabi1 Buna ziua, As dori sa stiu daca exista obligatia de a declara veniturile din conventii civile pe anul 2009, in situatia in care s-a retinut si virat ... (vezi toată discuția)
Codul muncii ghe_o ghe_o Am semnat un contract de munca cu o firma de paza din Bucuresti inceput in luna aprilie a.c. acum cu 1.09. va inceta contractul cu beneficiarul dar nu asta ... (vezi toată discuția)
Inregistrare contract de munca damian_mrn damian_mrn in urma cu aproximativ 3 luni am semnat contractul de munca la firma la care lucrez. as dori sa stiu cum pot verifica daca acest contract a fost si ... (vezi toată discuția)