avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Pentru ce se bat.................?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Pentru ce se bat.................?

Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ Votul pentru "noul Guvern" stau si urmaresc acest circ: aceiasi dresori,aceiasi spectatori apare din cand in cand cate un debutant aruncat in GROAPA CU LEI ,bagat la inaintare pentru a lua suturi din stanga si dreapta , .motive de nemultumire sant o sumedenie;nu sant bani de pensii de salarii,sanatatea e pe ducà cultura a apus de mult,infrastructura nu exista ,NU MAI AVEM NIMIC si totusi ei se lupta inversunat pentru ceva ,Pentru ce se lupta clasa politica ? Desigur cativa vor spune ca sant mereu nemultumit ,stiu asta dar ce nu inteleg este faptul ca ; dupa fiecere BATALIE toti politicieni ies mai puternici nici unul nu vine se declare clar" da am pierdut"ei zic in schimb AM IESIT MAI PUTERNICI poate cu mai multe cotracte pentru clientela politica ,acum sant in joc banii de la FMI pentru a merge inainte ,ar trebuie sa lasam deopate ranchiuna ipocrizia ,manrdria prostului(daca eu nu conduc nici tu nu).EU ASTEPT DE LA POLITICIENI UN VOT PENTRU ROMANIA,pentru cei care si-au pus speranta o data cu votul dat pentru a fi in parlament.cata rabdare vor mai avea si reprezentantii FMI pusi in situatia da a astepta finalul CIRCULUI.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 22:14, 21 Noiembrie 2009
Hai sa fim sinceri s-a ajuns aici in aceasta situatie fara o iesire si pentru ca noi inclusiv eu ne-am complacut in acest joc;mai bine stau votez ,sau nu la intanplare pe careva ca o face el ceva ,ca doar de acea candizeaza.Da e mai usor de criticat ca doar nu costa nimic,asta la prima vedere,costa si costa mult aceasta indolenta a noastra si pana acum a costat 20 de ani in care noi ne facem fini observatori iar ei se fac "ca conduc" o tara.Este adevarat ca fenomenul coruptie este greu de eradicat exista peste tot in lume der la o scara mult inferioara .Sant clase politice in europa care mai fac ceva pentru natiunea lor,si acolo cad guverne,presedinti,partide,platforme,etc .Noi santem experti in a copia tot ce e mai rau de la altii,dupa care ne aratam cu degetul unul la altul pentru a gasi vinovatul.Vinovati santem toti si santem raspunzatori penru acest blocaj tipic balcanic.
adriantot a scris:

E clar ca se bat pentru putere. Noi putem sa influientam aceasta lupta.
Dv, @justitiarul3, ce propuneti, pe cine sa votam?

Este singura noastra solutie, mai ales in acest moment delicat, in care toti se dau la o parte cautand tot felul de argumente. Influenta noastra acum poate rasturna multe calcule ale lor, iar beneficiul nu poate fii decat al nostru.
Referitor la intrebare, cu riscul de a deveni rautacios, pot spune ca cineva care are capacitatea de a manevra un computer stie ca o asemenea intrebare nu poate primi un raspuns. Sper ca nu e nevoia sa explic votul, pentru a intelege. Am putea sa ne punem totusi unele intrebari. Una se afla chiar in titlul dezbaterii, "pentru ce se bat ?". Punand langa ea constatarea ca batalia este cea mai apriga din cei 20 de ani, sa incercam sa gasim raspuns. O a doua intrebare ar fii, In ce situatie, partide diferit doctrinare, fac, sau au mai facut aliante impotriva firii ? Chiar luand in considerare ca PNL este un PSD mai mic, dar mai mare decat PDL care este si el tot un PSD. Analiza si raspunsul la cele doua intrebari indica fara tagada unde trebuie pusa stampila...
Cred ca ati uitat destul de usor atmosfera alegerilor din toti acesti 20 de ani, iar ideea ca acum ar fi cea mai apriga lupta pentru putere este indusa tot de media si e un loc comun. Toata lumea spune asta, stergandu-si din minte incrancenarea cu care s-a luptat in fiecare campanie electorala.

Mie nu mi-e clara concluzia Dv. in legatura cu unde sa punem stampila. Dar era mai simplu sa spuneti. @adriantot, de exemplu si-a spus punctul de vedere clar si nu vad sa fi facut vreo manipulare cu calculatorul.

Eu imi spun punctul de vedere, desi poate parea o ipocrizie, dar nu e. Ii sterg pe toti, dar ma duc sa votez. Am si spus de ce, la un moment dat.

Noi suntem in impas politic pentru ca la noi partidele se cramponeaza de conducatorii lor si de sforile trase in spatele lor de sustinatorii din esalonul 2, iar aliantele esueaza tocmai din aceasta pricina.

Aceasta intrebare foarte percutanta "Pentru ce se bat?" merita un raspuns din partea acestor partide. Deocamdata se bat pe Basescu sau mai bine zis pe sustinerea sau daramarea lui. Si mai departe? Ce va fi cu noi? Ca la cata iresponsabilitate au dovedit in ultimul timp in egala masura toti actorii principali mi se pare ca noi vom ramane cu votul si ei cu jocul (politic).

Economicul si socialul trebuie tratate in stare de urgenta si nu prea mai e loc de abordari doctrinare aici, ca la orice experiment riscam sa ne prabusim.

Si noi ne leganam in iluzia ca la noi nu se poate, ca nu s-a mai intamplat..... Deh!
Eu imi amintesc foarte bine cozile la alimentele date pe tabel, ale lui Ceusescu. El cel putin avea o tinta. In ce se intampla acum, in aceasta lupta pentru putere si in ce stim ca sunt in stare sa faca cand incep sa-si imparta prada vedeti vreo tinta nationala?

Am revenit la epoca fanariota, numai ca acum nici "Poarta" nu mai e ca sa-i mai tina-n frau. Pe cat sunt de romani, dupa nume, pe atat sunt de straini de soarta romanilor. Nu au nici tata, nici mama, sunt in stare sa sacrifice un popor intreg pentru marsava lor lupta politica si pentru ciolanul suculent de dupa...., fie ca au castigat, fie ca au pierdut......
Va felicit pe toti cei care,cu comentariile voastre incercati sa deslusiti aceste ite asa incalcite ale politici,mai jos voi incerca sa aduc in atentia voastra cateva idei pentru a ne face o imagine mai buna a politici: 1.cine face politica o face in primul rand pentru EL, 2,Trecutul lui poate spune cine ESTE , 3, Din anturajul lui vei desprinde intentiile LUI, 4,Vei observa ca, in apropierea alegerilor devine UMAN 5,Ascultal dar un crede TOT,6 dacal alegi pe el va curge LAPTE SI MIERE, 7,Dupa ce au ajuns la putere nu mai pot face nimic,cei dinainte au au lasat O GAURA, 8,Vina este a ta ALEGATORULE. Asadar insumand toate aceste idei vom ajunge la concluzia:ALEGATORUL LUI ESTE O GAURA , EL UMAN TOT LAPTE SI MIERE.
elga50 a scris:

Mie nu mi-e clara concluzia Dv. in legatura cu unde sa punem stampila. Dar era mai simplu sa spuneti. @adriantot, de exemplu si-a spus punctul de vedere clar si nu vad sa fi facut vreo manipulare cu calculatorul.

Am sa incerc o explicatie a evenimentelor din ultima luna si sa vedem unde ne duce simpla lor insiruire.
-PM Boc propune PSD schimbarea ministrului Nica
-PSD nu accepta si ministri PSD isi depun in bloc demisia.
-Ramas cu jumatate din oameni, guvernul Boc redistribuie ministerele ramase fara ministru.
-PNL depune motitiune de cenzura... PSD si UDMR se aliaza si ei si jumatatea de guvern cade si ea.
-In acest moment Romania, fara bani la buget, este in pericol de a pierde transelle de imprumut de la la FMI si UE.
-Presedintele propune un nou premier, (Croitoru) dar alianta "motiunii de cenzura" il respinge in cel mai jalnic mod posibil. Nu este de neglijat nici taraganarea de care s-a dat dovada in tot acest "proces" de respingere.
-Aici aparuse o rascruce cu acelas rezultat politic, avand totusi o mare diferenta pe motiv administrativ. Sa ma explic... si guvernul Boc si guvernul Croitoru erau in felul lor PDL-iste dar cu o singura deosebire. Guvernul Croitoru avea dreptul depunerii bugetului de stat pe 2010 precum si legea fiscala, cele doua actiuni fiind obligatia fata de FMI si UE pentru a obtine banii promisi la negogierile anterioare.
Aici ne aflam acum, fara guvern operativ, fara bani la buget si cu singura posibilitate de imprumut numai de pe piata interna la dobanda dubla. Si acum pun intrebarea... care este scopul acestei opozitii vehemente din partea "aliantei majoritare", avand in vedere nu numai pagubele financiare ale tarii dar si posibilele pierderi politice ale acestor partide ? Raspunsul nu ma duce cu gandul decat intr-o singura parte... cine se afla in consiliul de administratie al bancilor care "ofera" acum cele cinci miliarde de euro de care are nevoie Romania si puteau fi luate de la FMI si UE la jumatate de dobanda.

[ link extern ] /
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2009
justitiarul3, utilizator

Alte discuții în legătură

Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa fie dreapta politica a romaniei ! Roland Mindrila Roland Mindrila Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta ... (vezi toată discuția)