avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Pentru ce se bat.................?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Pentru ce se bat.................?

Va rog sa va spuneti parerea in mod decent despre................ Votul pentru "noul Guvern" stau si urmaresc acest circ: aceiasi dresori,aceiasi spectatori apare din cand in cand cate un debutant aruncat in GROAPA CU LEI ,bagat la inaintare pentru a lua suturi din stanga si dreapta , .motive de nemultumire sant o sumedenie;nu sant bani de pensii de salarii,sanatatea e pe ducà cultura a apus de mult,infrastructura nu exista ,NU MAI AVEM NIMIC si totusi ei se lupta inversunat pentru ceva ,Pentru ce se lupta clasa politica ? Desigur cativa vor spune ca sant mereu nemultumit ,stiu asta dar ce nu inteleg este faptul ca ; dupa fiecere BATALIE toti politicieni ies mai puternici nici unul nu vine se declare clar" da am pierdut"ei zic in schimb AM IESIT MAI PUTERNICI poate cu mai multe cotracte pentru clientela politica ,acum sant in joc banii de la FMI pentru a merge inainte ,ar trebuie sa lasam deopate ranchiuna ipocrizia ,manrdria prostului(daca eu nu conduc nici tu nu).EU ASTEPT DE LA POLITICIENI UN VOT PENTRU ROMANIA,pentru cei care si-au pus speranta o data cu votul dat pentru a fi in parlament.cata rabdare vor mai avea si reprezentantii FMI pusi in situatia da a astepta finalul CIRCULUI.
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 22:14, 21 Noiembrie 2009
Pai cu toate pacatele lor( destul de mari!), ne- au deschis granitele, ne- au dus in Europa, au elaborat mii de legi suficient de viabile chiar daca nu perfecte...
ptr marius cioaca

nu au nici un merit ptr lucrurile pe care le spuneti dvs , cei din vestul europei au ca interes ca ca noi sa avem aceste lucruri . De ce ? ptr ca suntem 20 de milioane de consumatori . dar nici macar lucrul acesta nu l-au facut numai ptr noi , l-au facut ptr toate tarile din estul europei , numai ca la noi din cauza coruptiei avem niste conditii de aderare mai ceva decat birurile pe care le am platit la turci atatia ani (la turci nu stiu erau trimisi parca 500 de copii pe an , in europa acum sunt trimise la munca ce mai umilitoare femeile noastre cu totul) si asta este numai un exemplu , nici cu cel mai al dracului razboi nu ar fii reusit acest lucru am mai platit noi daune de razboi aproape la toti dar acum am dat totul de la aerul pe care il respiram pana la zacamintele din adincul marii. Am sa va intreb este vreo diferenta intre noi si tarile din africa sau asia care au ceva resurse? nu este nici una va spun eu . Incercati s-a comparati conditiile de aderare ale noastre cu cele ale ungariei de exemplu si atunci o sa va dati seama ce clasa politica avem . si sa nu credeti ca ptr cei ungaria au conditii de aderare mai bune numai asa ca sunt ei unguri nu ei nu au resursele pe care le are romania (energetice , agricultura etc) si nu au cu ce sa concureze ptr tarile din vest
am incercat numai sa va raspund ce a facut clasa politica de la noi , ptr ca noi sa fim acum in europa (fizic) am fost dintodeauna . meritul lor este zero , ba mai bine spus ne au pus niste conditii ca daca perdeam si un razboi am fi avut mai usoare
( la rusi am platit dupa cel de al 2 -lea razboi mondial numai 7 ani ) dupa care ne au lasat in pace

Si eu cred ca actuala criza politica are de fapt un mare substrat economic , numai ca eu nu cred ca de vina sunt PSD , PNL, UDMR (nu ca ei ar fii mai breji) dar parca sunt mai multi si ar trebui impartit cascavalul la mai multi , oare nu cumva actualul presedinte si gasca care il inconjoara ?
nu am nici o dovada dar ma pun in locul bancherilor de la noi(sau pardon din vestul europei ca nici bancile de la noi nu mai sunt ale noastre ) nu era ptr ei la indemana sa-l corupa pe actualul presedinte ( ca tot mai are cateva luni de guvernare ) si noi sa ne imprumutam de la ei ?
si in sprijinul afirmatilor mele mai vine si faptul ca PDL si Traian Basescu au inceput aceasta tarasenie prin demiterea lui Nica si mizand pe orgoliul ranit al PSD -ului
parca nu imi vine mie a crede ca miza ministerul de interne este in acest joc , ca doar traian basescu a castigat alegerile cu guvernare PSD in timpul alegerilor
dar ceva banuti ptr o batranete linistita parca suntem mai aproape de adevar

asa ca nu va mai bateti capul ptr ce se bat ? SE bat pentru banuti nostri si nu atat cei din varful piramidei , cat cei micuti de la toate nivelurile
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
ContSters89128, utilizator
Adriantot@ a spus"de ce va efrica nu scapati"....."sa traiti bine",eu as adauga se poate si mai rau?.e normal sa te situezi la dreapta sau la stanga dar cand vezi ca ai facut o alegere gresita este timpul DE O SCHIMBARE.au avut destul timp sa demonstreze ceva ,nu au facuto acum normal sau nu urmeaza altii,si cu ei sperantele noastre de mai bine.
Pentru @justitiarul3
Am inteles optiunea dv si e clar de ce omiteti din "explicatia evenimentelor din ultima luna" lucruri esentiale:

Aceasta fraza ma trimite pe mine acolo unde nu sunt... replica mea....

Pentru@adriantot
E foarte usor sa tragi concluzii cand esti stapanit de o idee gresita sau, de ce nu afiliat uneia dintre tabere. Pentru lamuriri suplimentare;

[ link extern ] ... /
[ link extern ] ...

Pentru asta am pus alaturi si cele doua linkuri...

Pentru restul conversatiei aveti urmatorul raspuns...

In ce ma priveste, va apreciez optiunea pentru ca asa e democratic, dar nu am cum sa cred in ea. Pe televiziuni ni se spune numai ce vor ei sa auzim, realitatea este in alta parte. Cu cat se lauda ei ca au facut in cei 20 de ani ar trebui sa fie drumurile pline de lapte si miere, dar deocamdata nu sunt nici drumuri. Averea lor insa a crescut vazind cu ochii. Pentru a sustine aberatiile lor trebuie sa fii motivat, (ori sa fii bugetar, ori afiliat unei tabere, ori sa iei de bun ce ne spun pe sticla televizoarelor) si eu nu sunt in nici una dintre situatii.

Nu vad unde am spus ca aveti argumente gresite, pentru ca nimeni nu poate cataloga ce e gresit si ce nu, noi expunem doar o diversitate de idei fara de care am putea intelege doua lucruri;
1. Ori totul a atins perfectiunea si democratia s-a sufocat singura, (disparand astfel confruntarea de idei)
2. Ori ne-am intors la totalitarism si acceptam albul ca negru si negru ca alb, conform indicatiilor primite

Adevarul iese la iveala numai in confruntari directe, aprobarile tacite il ascund sau ucid.
miluc a scris:

Adriantot@ a spus"de ce va efrica nu scapati"....."sa traiti bine",eu as adauga se poate si mai rau?.e normal sa te situezi la dreapta sau la stanga dar cand vezi ca ai facut o alegere gresita este timpul DE O SCHIMBARE.au avut destul timp sa demonstreze ceva ,nu au facuto acum normal sau nu urmeaza altii,si cu ei sperantele noastre de mai bine.

A cata schimbare... si care altii ? Toti au trecut pe acolo si nu au facut nimic... Argumente ca acela... ca ne-au bagat in Europa, nu au nici-o valoare. Am intrat in Europa in genunchi, renuntand prin prizma proastei negocieri la multe drepturi pentru care suferim azi, unul important fiind industria alimentara. Povestea cu stanga si dreapta este doar o poveste... si mai ales, o mare greseala. A simpatiza o parte, este o chiestie de preferinta. A face parte dintr-un partid este acelas lucru. In momentul cand devii alegator trebuie sa te desprinzi si de preferinta si de pasiune. Sustinerea in continuare prin vot a unui partid numai pe baza de pasiune este o mare greseala, exceptand nivelele de interes. (castigul direct, functi, etc) In momentul in care un partid stie ca are un numar de "votanti" nu va face niciodata nimic. Daca politicienii ar stii ca votul lor este obtinut in baza unor rezutate, realitatea ar fi cu totul alta. Atata timp cat suntem PSD-isti, sau PNL-isti, sau PDL-isti, etc si ii sustinem acolo sus doar pentru acest motiv avem mult de asteptat pana "sa traim bine". Dar poate ca ne-am invatat ca la fiecare runda de alegeri sa mai primim o punga de sare si poate un mic si o bere...
Cred ca ne cam amestecati cand incercati sa ne dati replici. Oricum este un amanunt lipsit de importanta. Vreau totusi sa precizez niste lucruri
1 Nu sunt sustinatorul unui partid sau al altuia, dar trebuie sa recunosc ca sunt antibasescian convins.
2 Doresc doar sa nu judecam totul la extreme. Daca s- a citit cu atentie ce am scris, s- ar deduce usor asta.
3 Singurul lucru pe care mi- l doresc cu adevarat este sa- i pot convinge pe cei cu care intru in dialog sa se obisnuiasca cu ideea ca votul este o reala problema de responsabilitate civica si chiar individuala( in general, nu numai la acest scrutin)
4 Doresc argumentari logice si nu o simpla insiruire de acuzatii.
Poate o sa va faceti o impresie asupra modului meu de a gandi"politic" daca va dau un exemplu:
Anul trecut am votat cu PNL desi nu am vederi compatibile pentru singurul motiv ca nu am vrut sa mai dispara un partid istoric( autentic de dreapta, totusi) de pe scena politica romaneasca. Plus ca nu stiu daca mi- ar fi convenit sa raman pe cap doar cu descendenti FSN.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
marius cioca, utilizator

Alte discuții în legătură

Unde fugim de alegerile astea? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Doamne, de ce m-ai pedepsit sa ma nasc in Romania? La 20 de ani de la caderea ceausismului astept cu interes caderea basescismului, am ajuns sa-l vad pe ... (vezi toată discuția)
Geoana sau basescu? new_2009 new_2009 pe cine votam in turul 2? de ce?:D oare care ar fi raul cel mai mic? pentru ca sincer nu traim bine deloc, cel putin noi tinerii #-o (vezi toată discuția)
Cum ar trebui sa fie dreapta politica a romaniei ! Roland Mindrila Roland Mindrila Consider ca dreapta politica din Romania este una slabita, dezbinata si purtata de valul de interese ale unor grupuri de interese restranse care nu accepta ... (vezi toată discuția)