avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Terasa spatiu comun
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Terasa spatiu comun

Terasa de la pethous ultimul etaj curge apa la vecini , trebuie proprietarul sa repare toata terasa sau Condomiul???
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2018
Art11, utilizator

Mulțumesc mult
Alberto Kurtyan a scris:

Trebuie sa verifici in cartea tehnica a blocului, sa vezi daca terasa care produce inundatia este parte din partile comune. Exprimarea generala tip "terasele" nu este utila sa determinam cine plateste.
Daca terasa este in proprietatea penthouse-ului, atunci el plateste.
Dar lucrurile astea ar trebui sa fie determinate foarte usor in urma discutiei cu Asociatia de proprietari.
Mai exista o solutie. Poti da in judecata Asociatia de proprietari si sa ii obligi sa faca reparatiile iar apoi sa primesti despagubiri pentru stricaciuni.
Sau poti sa platesti din buzunar reparatia si apoi sa te indrepti impotriva lor si sa soliciti despagubiri.
Reparatia trebuie facuta de firme autorizate, nu la mica intelegere.

Buna seara, aceeasi problema si pentru acoperis? La mine in bloc la penthouse propritarii au in CF si podul trecut ca si spatiu util nu construit:). Se intra in pod doar din locuinta lor printr-un chepeng. Acvoperisul este doar peste locuinta lor, in rest terasa care este in CF tot proprietatea lor. Pe fiecare scara in CFla parti comune sunt trecute doar holurile si casa scarii..Daca trebuiesc facute reparatii la acoperis cine suport@ costurile? Repet, in CF podul este al lor si il folosesc ca spatiu de depozitare. Cel de la penthouse imi spune ca podul este a lui nu si acoperisul. Cam aberant tinand cont ca podul este spatiu util si din pod vede directacoperisul.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Iunie 2022
pandacrist, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis mansarda bloc cristian82 cristian82 Buna ziua, acum aproximativ un an ne-am mutat in apartamentul situat la mansarda unui bloc cu 6 etaje. Blocul este o constructie din anii \'90, iar ... (vezi toată discuția)
Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? m_dobran m_dobran Va rog sa imi spuneti in atributiile cui intra repararea acoperisului balcoanelor de la ultimul etaj al unui bloc? a) asociatiei de proprietari b) ... (vezi toată discuția)
Terasa unui penthouse este parte comuna? catalin0111 catalin0111 Terasa unui penthouse este in acelasi timp acoperis pentru etajul inferior. Ma intereseaza in sarcina cui cad chetuielile eferente remedierii unor defectiuni ... (vezi toată discuția)