Buna seara
Azi apropiindu-ma de o intersectie semaforizata cu trei directii de mers (incadrare) m-am incadrat pe banda 2 directia inainte,din neatentia mea nu am observat din timp pe cel din fata care a franat(oprit)si ca sa evit coleziunea (carambolul)am trecut spre banda 3 (stanga) calcand scuarul si asezandu-ma pe banda trei.GHINIONUL MEU A FOST CA PE BANDA 2-A LA DOUA MASINI DE CEA PE CARE EU AM EVITAT-O era o masina de politie care imediat a iesit de pe banda, spunandu-mi ca am depasit coloana pe scuar si ca imi suspenda permisul pe 30 de zile si amenda 580 lei ceea ce au si facut! În pv am declarat ca nu sunt deacord.Va rog sa-mi spuneti daca depun contestatie la judecatorie, ce sanse am privind anularea suspendarea permisului si amenzii?, .Si va rog sa-mi spuneti daca depun contestatie trebuie mai intai sa platesc amenda.? Suspendarea permisului de cand intra in vigoare daxa depun contestatie avand in vedere ca am primit adeverinta de circulat pana pe 28 iulie?
Astept cu nerabdare un raspuns .Nu am mai avut niciodata astfel de probleme.
Multumesc!
Sansele depind de fapta, respectiv daca ati incalcat sau nu Codul rutier. Se pare ca da, atunci, sansele nu sunt foarte mari.
In instanta, ar trebui da dovediți că ati fost sancționat pe nedrept. Ar trebui sa aveti un martor care sa declare cum S-a petrecut fapta, eventual inregistrare incident.
Daca depuneti plangere contravenționale, se suspendă măsurile din p-v pana la soluționarea definitivă a dosarului. Doar sa transmiteti Certificatul de grefa(se obtine dupa înregistrarea dosarului de la instranta) unde scrie in p-v.
Pentru a depune plângere contravențională, nu trebuie sa achitati neaparat amenda. Daca o achitati si castigati procesul, puteti cere restituirea amenzii platite. Asta ca sa beneficiați de reducerea la jumătate a amenzii.
Trebuie să achitati taxa judiciara de timbru de 20 lei din cate imi amintesc.