avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Prim ajutor la locul de muncă
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Prim ajutor la locul de muncă

Bună ziua. În cadrul C.S.S.M., (Primărie) s-a hotărât a se achiziționa un serviciu extern specializat pentru demonstrații de acordare prim ajutor. Știu ce spune legislația cu privire la acordare prim ajutor și că șeful ierarhic respectiv conducătorul locului de muncă este cel care instruiește, că trebuie desemnate persoane care să fie trimise la curs de acordare prim ajutor, că vor sau nu.
Întrebarea mea este: Dacă vine curtea de conturi și verifică faptul că am achiziționat acest serviciu cu X xx lei și legislația îmi spune cine și ce are de făcut, deci nu prea am voie, unde găsesc totuși că aș putea face acest lucru, fără să dau banii înapoi pe achizitia serviciului?
Argumentele noastre au fost:
- lipsesc poate cei care ar trebui să acorde prim ajutor, nu toți dar celelalte persoane sunt la mai mult de 300 de metri de lucrătorul accidentat având un atac de cord, picior rupt, accident vascular, etc...
- dacă persoana desemnată se pierde, leșină, nu poate...
Cum aș putea reglementa astfel încât să nu încal legislația?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: GabsStoica , utilizator 18:25, 19 Iulie 2018
Bună ziua. Nu stiu exact modalitatea de achizitie a acestor servici dar am o sugestie. Dece nu luati legatura cu medicul de medicina munci sa va ajute cu aceste demonstrații, sau cu o subunitate de pompiri ce are si un modul SMURD in compunere, un serviciu de ambulanta, cu un contract de colaborare...asa nu cred ca veti avea probleme la un eventual control, aceste demonstrații sunt cerute de legea SSM 319/2006, cu modificarile si completarile ulterioare.
Repet, e doar o sugestie, nu stiu daca legal poate fi alpicata...
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
Ionut.ion, utilizator
Mulțumesc. Da, sugetia e bună, ținând cont că avem în subordine și spitalul, doar că și așa trebuie plătite, aici e buba.
Primaria trebuie sa numeasca prin decizie persoanele care se acupa de acordarea primului ajutor. Aceste persoane trebuie instruite dar nu de conducatorul locului de munca (acesta nu are competente medicale) ci de persoane specializate. V-as sugera sa apelati la "Crucea rosie" din judetul dumneavoastra -ei fac cursuri de prim ajutor periodic, contra-cost. [ link extern ] /
Partea de acte... nu o cunosc, poate va ajuta un contabil, cineva... sau puteți intreba la acel spital, poate la ambulanta sau SMURD e mai simplu, cum se poate face asta, un contract de colaborare, nu stiu...
Am înțeles partea aceasta cu desemnarea, Noi dorim ca tot personalul să privească o demonstrație de prim ajutor chiar și cu desemnarea persoanelor respective, Doar că temerea noastră este argumentele pe care le-am aduce curții de conturi în legătură cu plata pe care am putea să o facem către acel serviciu care face aceste demontrații.

Alte discuții în legătură

Sanatate in munca TibiBogatu TibiBogatu Buna ziua, Sunt angajat la o institutie publica care are in organica si un cabinet de medicina muncii. Intre atributiunile personalului din cabinetul de ... (vezi toată discuția)
Control medical periodic mateciuc mateciuc Mai este 9obligatoriu ca medicul de medicina muncii sa treaca in fisa individuala de securitate si sanatate in munca rezultatul controlului medical periodic ( ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii mihaela495 mihaela495 O SC fiind in cautarea unor servicii de medicina muncii a primit mai multe oferte printre care oferta de tipul abonamentului lunar sau oferta de tipul tarif pe ... (vezi toată discuția)