avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident de muncă
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident de muncă

Buna ziua,
Am fost angajat pe perioada determinata de 1luna de zile . După aproximativ 3 săptămâni am avut un accident de muncă (o presă mi-a prins antebrațul). Am fost dus de urgență la spital și mi-a pus mâna în ghips..21 de zile.dupa care urmează să fac recuperare.fizioterapie.Cand am dus concediu medical pe luna iulie mi-au spus că din 29 iunie mi-au desfăcut contractul de munca . Mai primesc indemnizația de concediu medical pe luna iulie?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:35, 28 Iulie 2018
Buna ziua. Accidentul de munca a fost declarat la ITM si cercetat ca atare? Din ce am inteles, un CIM cu durata determinata expira la sfarsitul perioadei pentru care a fost incheiat, fara a fi obligat angajatorul in vreun fel sa-l prelungeasca... Tot din discutiile mai vechii de aici am inteles ca acel concediu se poate depune la CNAS pentru decontare...
Pentru a beneficia de serviciile si prestatiile medicale prevazute de Legea nr. 346/ 2002 republicata in 2009 privind asigurararea obligatorie a firmelor pentru AM si BP, art.18, evenimentul produs trebuia cercetat de catre firma. Dosarul de cercetare trebuia avizat de ITM si daca erau indeplinite conditiile legale, firma inregistreaza AM si intocmeste FIAM.
Angajatorul trebuie sa va dea dvs. PV de cercetare AM si formularul FIAM.
Aceleasi documente trebuie depuse de angajator impreuna cu concediile medicale la Casa judeteana de pensii care gestioneaza Fondul unic national pentru AM si BP din care se platesc prestatiile si serviciile prevazute la
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Dupa incetarea CIM pe perioada determinata, documentele medicale se depun direct la CJAS spre decontare.
Mulțumesc pentru informații, Doream să știu dacă pe perioada concediului medical se poate desface CIM după terminarea perioadei determinate.Concret: m-am angajat pe 29 mai pe 30 zile probă de lucru, accidentul a avut loc în 13 iunie.Pe 29 iunie,au putut "închide"CIM? chiar dacă eram în concediu medical?
Da .Să cercetat adică sa făcut proces verbal cu audierea unor martori semnat de mine șef de secție.
Dar eu nu am primit nimic.Sa înțeleg că indiferent dacă CIM a încetat casa de sănătate va plăti în continuare Concediu medical? Mulțumesc.
Procesul verbal semant de dvs. si seful de sectie nu este dosar de cercetare a evenimentului produs, in baza caruia sa se stabileasca daca a fost sau nu accident de munca.
Daca nu ati primit nimic, sesizati ITM in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Daca doriti sa comentati dati clik pe "raspunde", nu pe "citeaza" pentru a nu aglomera forumul cu repetarea mesajelor deja scrise si vizibile pentru cei care comenteaza.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu a avut un accident de munca la începutul ... Andagrig4 Andagrig4 Bună ziua, soțul meu a avut un accident de munca la începutul lunii foarte grav,lovitura la coloana cervicala și acum este semiparalizat de la gat în ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Szocscs Szocscs Buna ziua. Daca lucrez de 2 luni la o firma ( inainte a fost intrerupt asigurarea) si am suferit un accident de lucru, am derept la indemnizare? (vezi toată discuția)