avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este grupul infractional organizat pedepsit fara o ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este grupul infractional organizat pedepsit fara o fapta principala ?

Buna ziua , sunt un nou avocat in bransa si am o mica nelamurire poate puteti sa imi acordati un mic ajutor . Am un inculpat care este acuzat de grup infractional organizat cum ca ar fi ridicat un colet efectuat cu operatiuni financiare in mod fraudulos ( art.250) mai exact s-au comandat niste bunuri. Acest inculpat este cercetat sub control judiciar doar pentru grup infractional organizat , Liderul grupuilui este singurul cercetat pentru o fapta cu operatiuni financiare in mod fraudulos (art.250) plus grup organizat. Puteti sa imi spuneti daca nu este probat ca, clientul meu nu a fost nici macar complice la savarsirea acestei fapte art.250 ( se presupune ca pentru a fii complice ar fii trebuit si el sa fie in spatele calculatorului dar el a ridicat doar coletul) . Se poate judeca si pedepsii aceasta infractiune de grup fara o fapta alternativa deoarece a ridicat doar un colet . Puteti sa imi spuneti ce se v-a intampla daca se poate trimite in judecata doar pentru aceasta fapta fara a avea o alta fapta respectiv cea de mai sus. Am vazut cazuri de incetare a urmaririi penale sau chiar scoaterea de sub urmarire de judecatorul de camera preliminara cand a observat asta in rechizitoriu . Puteti sa ma lamuriti cum este legal si temeinic. Va rog.
Cel mai recent răspuns: barandaniel , utilizator 11:23, 27 Ianuarie 2019
Va multumesc foarte mult, o sa va contactez pe email pentru un model cerere de clasare , pentru a o depune la dosar. Eu pana acum am depus 2 cereri de vizualizare a dosarului si nimic.
cand o tanara speranta a avocaturii romanesti nu cunoaste in primul rand regulile de baza ale limbii romane restul nu mai conteaza. o spun cu parere de rau. activitatea in domeniul justitiei presupune o pregatire solida la "limba romana" pe urma se arata pregatirea juridica.
cand judecatorul da nota 4 unui avocat pentru "grave erori de limba materna" cu siguranta va da note mai mici in continuare ascultand si citind contributia tinerei sperante la salvarea clientului sau din penalele in care s-a complacut.
in rest: poate v-a fii o stea pe firmamentul baroului la zona dumnealui, uram succesuri :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezincriminarea articolul 8 din legea 39/2003 prin ncp? Ionescu1985 Ionescu1985 -In concret un inculpat a fost trimis in judecata pentru fapta prev de art 8 din legea 39/2003 raportat la art 323 Cpen vechi.Dosarul se afla in curs de ... (vezi toată discuția)
Modificari in legea diicot dupa ncp? vaymoka vaymoka Stie cineva daca s-au modificat pedepsele la art. 7 si 8 din L 39/2003 ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Legea 39 se modifica? vdeny vdeny Buna ziua, legea 39 grup infractional se modifica la 1 feb? Multumesc mult (vezi toată discuția)