avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire după tatăl decedat: sora lui vitregă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire după tatăl decedat: sora lui vitregă primește ceva?

Buna. Tatal meu o murit de 4 ani. Eu sunt singurul copil. Traieste mama tatalui meu. Tata mai are o sora vitrega. Intrebarea mea este cat mostenesc eu dupa tata? Sora lui vitrega primeste ceva? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Izuka , utilizator 04:30, 6 August 2018
Dvs mosteniti tot patrimoniul defunctului tata, daca doriti desigur, si daca tatal dvs nu a dispus prin testament ceva catre rudele sale.
Ultima modificare: Vineri, 3 August 2018
trandafir2, moderator
Multumesc frumos de mesaj
Mai exact casa unde o stat tatal meu e pe numele lui tata sa. Mama lui tatalui meu mai taieste. O fost la notar ca sa faca mostenirea. Mama sa lui tata mai are o fata. Fata asta e sora lui vitreaga a lui tatal meu. Asa o zis bunica mea ca casa se imparte in doua parti. Jumate e al meu jumate e a lui fata sa vitrega. E adevarat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 4 August 2018
Izuka, utilizator
Daca discutam despre bunurile ramase dupa tatal dvs, este una, iar daca discutam despre bunurile ramase dupa tata sa (probabil acesta fiind bunicul dvs) atunci este alta discutie. In acest context, nu se poate spune ce este adevarat si ce nu pana ce nu stim despre ce discutam.
Cu alte cuvinte se pare ca este vorba despre doua mosteniri, a bunicului si a tatalui dvs. E asa sau nu-i asa?
Inteleg ca sora vitregă nu e fiica bunicului.
Ca atare, nu are vocație succesorala.
Pe bunic îl mostenesc bunica si tatăl dvs.
Pe bunica o mostenesc tatăl și sora vitregă.
Cotele depind de natura bunurilor.
Sunt proprii ale bunicului (primite prin mostenire/donație de la părinții săi)? Sau sunt dobândite în timpul căsătoriei cu bunica?
raluk0207, utilizator
Da. Asa este. Mai mult nu stiu sa zic ca nu am nicio hartie. Am fost sunata de bunica mea sa dau un xerox de buletin si un xerox de certifat de nastere. Imi e frica nu cumva sa faca ceva. Din mana mea nu am dat afara nicio hartie. Ce fat imi puteti da?!
Izuka, utilizator

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune din partea bunicii, tatal decedat Alexandru-Alexe Alexandru-Alexe Buna seara, vin spre comunitate cu problema unei prietene, asta ca sa nu va surprinda exprimarea la persoana I feminin, folosita in text. \"Tatal meu a ... (vezi toată discuția)