Izuka a scris:
Buna din nou. Daca eu am fost citat de notar sa ma duc sa semnez actele si nu sunt satisfacut de propunerile bunicii notarul poate face o copie sa ma duc la un alt notar pt lamuriri. In cat timp se face a doua citatie? Cheltuielile pt notar cine le suporta?! Daca bunica trece casa si pamantul pe numele ei pe mine poate sa ma excluda?! Notarul angajat de bunica trebuie sa explice ce contin actele?
1. În ce constă "propunerile bunicii?"
2. Nu exista un timp anume. Următoarea citatie o puteti primi oricand.
3. Notarul nu e angajatul nimănui. E un liber profesionist, precum stomatotogii.
Sunteti liber să îi adresați cate intrebari doriti, pentru a fi complet lămurit. De asemenea, cred ca sunteti destul de mare si vaccinat încât să citiți și să înțelegeți ce semnati. Dacă semnati fără să citiți și fără a fi pe deplin lămurit, vina vă va aparține în totalitate.
4. Nici o persoană nu este exclusă de la moștenire, asa, pur si simplu. Ca sa fiti "scos din schemă ", ar trebui să dați o declarație de renunțare la succesiune, în fața notarului, să o semnati, declarația se va inregistra in Registrul Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale și se va consemna in încheierea finală.
Deci, nici un notar nu va exclude de la succesiune, știind de existenta dvs, doar pentru că așa i-a spus bunica.
5. Taxele aferente procedurii succesorale se suportă de toti moștenitorii acceptanti, proporțional cu cota ce revine fiecăruia.