avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire după tatăl decedat: sora lui vitregă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire după tatăl decedat: sora lui vitregă primește ceva?

Buna. Tatal meu o murit de 4 ani. Eu sunt singurul copil. Traieste mama tatalui meu. Tata mai are o sora vitrega. Intrebarea mea este cat mostenesc eu dupa tata? Sora lui vitrega primeste ceva? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 5 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Izuka , utilizator 04:30, 6 August 2018
Dati-i-le. Nu are ce sa faca cu buletinul dvs.
I le-a cerut notarul pentru că tatăl dvs fiind decedat, cel mai probabil va trebui să fiți și dvs prezent la dezbaterea succesiunii, în calitate de nepot.
Multumesc frumos de mesaj
Buna din nou. Daca eu am fost citat de notar sa ma duc sa semnez actele si nu sunt satisfacut de propunerile bunicii notarul poate face o copie sa ma duc la un alt notar pt lamuriri. In cat timp se face a doua citatie? Cheltuielile pt notar cine le suporta?! Daca bunica trece casa si pamantul pe numele ei pe mine poate sa ma excluda?! Notarul angajat de bunica trebuie sa explice ce contin actele?

Izuka a scris:

Buna din nou. Daca eu am fost citat de notar sa ma duc sa semnez actele si nu sunt satisfacut de propunerile bunicii notarul poate face o copie sa ma duc la un alt notar pt lamuriri. In cat timp se face a doua citatie? Cheltuielile pt notar cine le suporta?! Daca bunica trece casa si pamantul pe numele ei pe mine poate sa ma excluda?! Notarul angajat de bunica trebuie sa explice ce contin actele?

1. În ce constă "propunerile bunicii?"
2. Nu exista un timp anume. Următoarea citatie o puteti primi oricand.
3. Notarul nu e angajatul nimănui. E un liber profesionist, precum stomatotogii.
Sunteti liber să îi adresați cate intrebari doriti, pentru a fi complet lămurit. De asemenea, cred ca sunteti destul de mare si vaccinat încât să citiți și să înțelegeți ce semnati. Dacă semnati fără să citiți și fără a fi pe deplin lămurit, vina vă va aparține în totalitate.
4. Nici o persoană nu este exclusă de la moștenire, asa, pur si simplu. Ca sa fiti "scos din schemă ", ar trebui să dați o declarație de renunțare la succesiune, în fața notarului, să o semnati, declarația se va inregistra in Registrul Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale și se va consemna in încheierea finală.
Deci, nici un notar nu va exclude de la succesiune, știind de existenta dvs, doar pentru că așa i-a spus bunica.
5. Taxele aferente procedurii succesorale se suportă de toti moștenitorii acceptanti, proporțional cu cota ce revine fiecăruia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca casa e a tatalui, bunica nu are ce cauta la notar. Dumneavoastra trebuie sa mergeti la notar si sa faceti toate actele. Nu sora vitrega, nu bunica, DUMNEAVOASTRA. Si daca va e teama luati un avocat.

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune din partea bunicii, tatal decedat Alexandru-Alexe Alexandru-Alexe Buna seara, vin spre comunitate cu problema unei prietene, asta ca sa nu va surprinda exprimarea la persoana I feminin, folosita in text. \"Tatal meu a ... (vezi toată discuția)