avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Minor angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Minor angajat

Bună ziua! Ma numesc Monica și sunt din Constanța. Am doua fete de 16 și 18 ani care lucrează la Mc Donals. Întrebarea mea este dacă cea mica este minora este normal sa i se oprească CASS? Dacă nu ce este de făcut? Amândouă lucrează la sase ore și doar pe perioada vacantei. Mulțumesc!
Ultima modificare: Luni, 20 August 2018
Monatibi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Monatibi , utilizator 02:42, 21 August 2018
Avand calitatea de salariat, da este normal sa i se opreasca c.a.s.s.
Mulțumesc! Găsisem un articol care zicea ca, copii pana la vârsta de 18 ani sunt scutiți de aceasta contribuție. Chiar și cei pana în 26 dacă sunt elevi dar nu mai mult de 3 luni.
Sunt scutiti numai daca nu realizeaza venituri din salarii.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta pentru sanatate Stefana1293 Stefana1293 Buna ziua, daca in perioada martie si iulie 2012 am lucrat pe contract de zilier, fiind elev cu varsta de 19 ani, iar in prezent sunt studenta in continuare, ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate din vanzare apartament cand eram studenta marianaflore marianaflore Buna ziua, Am o problema si va rog sa ma ajutati. In anul 2010, studenta fiind, sub 26 de ani, am vandut un apartament. Anul trecut am solicitat un raspuns ... (vezi toată discuția)
Contributie cass student care realizeaza venituri elenazan elenazan Buna ziua, Un student la zi, pe perioada vacantei realizeaza venituri in urma unui CIM cu timp partial pe durata determinata, veniturile sunt de 200 lei ... (vezi toată discuția)