avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Decizie pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Decizie pensionare anticipata

Angajatul a primit decizia de pensionare anticipata si a intrat si in posesia comunicarii de la Casa de Pensii catre angajator impiedicind astfel angajatorul sa afle ca a fost emisa decizia respectiva, Ce risca respectivul angajat care cumuleaza pensia cu salariul in baza CIM-ului care nu a incetat de drept? Exista un termen limita in care totusi angajatul este obligat sa depuna respectiva decizie la Serviciul Resurse Umane?
Cel mai recent răspuns: alexandru777 , utilizator 14:36, 22 August 2018
Risca restituirea pensiei primite de la data comunicarii deciziei de pensionare si pana la data efectiva a incetarii c.i.m..

Legea nu prevede un termen limita in care angajatul este obligat sa depuna respectiva decizie la angajator.
Multumesc mult pentru raspuns. Concret, pensionarul respectiv poate risca returnarea pensiei doar daca si doar atunci cind Institutia va comunica incetarea CIM si se va face incheierea in REVISAL sau in Cartea de Munca daca am inteles corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca remuspr remuspr Bună ziua ! Vă supun atenției un caz mai deosebit , la care vă rog cu un sfat Lucrez în cadrul biroului de resurse umane dintr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Pensionar anticipat partial, continuare activitate ela-ela ela-ela Buna ziua, Am un salariat care a primit decizia de pensionare anticipata partiala, dar care doreste continuarea activitatii la actualul angajator (pensie ... (vezi toată discuția)
Incetarea de drept a ctr. de munca catalina.diaconu catalina.diaconu Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Un salariat care indeplineste conditiile de pensionare pt limita de varsta depune cerere la Casa de Asigurari sociale si i ... (vezi toată discuția)