avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pentru munca in strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pentru munca in strainatate

In Ungaria, pentru a putea beneficia de pensie, trebuie sa contribui min. 15 ani.

Daca o persoana a lucrat in Romania 20 de ani iar in Ungaria numai 10 ani, primeste pensie de la partea maghiara sau pierde toti banii pe care i-a platit drept contributie?
Ca vechime, stiu ca se cumuleaza anii lucrati in cele doua tari.
In Germania, acum citiva ani, stiu ca se puteau retrage banii pe care i-ai platit drept contributie pt pensie daca doreai si nu mai primeai pensie de la statul german. deci nu pierdeai nimic.
Cel mai recent răspuns: morosanucarmen , utilizator 21:33, 9 Noiembrie 2009
Ma gindesc sa-i deschid ochii statului roman, sa nu mai iasa in paguba....mai ales la vremuri de criza:));)

Va mutumesc pentru rabdarea pe care ati avut-o cu mine! ce sa-i faci? de la o virsta, conexiunile se fac mai greu....old age:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza anii lucrati in strainatate? yaherra yaherra Eu lucrez in italia cu contract de munca,si as vrea sa stiu ,la pensionare,cum se calculeaza acesti ani, ce procent se da,daca aici salarul meu e de 800 ... (vezi toată discuția)
Stagiu cotizare pentru pensie chiojdean chiojdean buna seara doresc sa aflu daca,dupa legile actuale ale Romaniei si ale C.E.,un muncitor cotizeaza in Romania cel putin stagiul minim si intr-o alta tara a C.E. ... (vezi toată discuția)
Pensie din strainatate ivanov cristina ivanov cristina buna ziua. tatal meu a lucrat timp de 28 ani in romania dupa care a plecat in italia unde a lucrat cu contract de munca platind toate taxele acolo, ulterior ... (vezi toată discuția)