avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot sa fac daca politia trage de timp?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot sa fac daca politia trage de timp?

Am trimis in luna iunie o plangere penala impotriva unui primar la DNA.DNA-ul a trimis-o la Parchet ,iar Parchetul la politie cica pentru "cercetare".Parchetul mi-a trimis o instiintare ca plangerea e la politie si ca acestia urmeaza sa cerceteze daca primarul se face vinovat de abuz in serviciu si ca voi fi informata in scris cu privire la rezultatele cercetarii.Problema e ca din iulie nu mai stiu nimic.Nici Politia nu m-a chemat macar sa ma intrebe daca eu am depus plangerea.E deja luna noiembrie.Oare sa ma duc la Politie sau sa mai astept?Mi se pare ca se trage de timp si nu stiu ce sa fac.
Nu veti primi copii de pe declaratii, procese-verbale, pentru ca in faza urmaririi penale, la actele de urmarire penala au acces doar organele de cercetare si procurorul.
Vi se poate aduce la cunostinta decat problemele strict procedurale.

1) Pentru Villy1liv
Multumesc frumos pentru sfat si pentru incurajari. Am sa va tin la curent cat anume o sa dureze cercetarea in cazul meu pana voi ajunge la judecata. Pana una alta mai am asa de putin timp si voi “aniversa” 2 ani…2 ani de asa-zisa cercetare penala….Dar, cum spuneati si dvs….asta e Romania!!!
2) Doamna Daniela Sever,
cel putin teoretic domnul Villy1liv are dreptate. Asa mi s-a mai spus si mie de catre alti avocati, ca nu este nicaieri stipulat ca in faza de cercetare penala sa vi se faca copii dupa dosar. Insa, practica mi-a demonstrat exact contrariul.
Plecand de la ideea ca nu am ce sa pierd, cel mult decat sa ma lovesc de un refuz, am solicitat in scris, de 2 ori, copierea dosarului. Ambele cereri mi-au fost admise si prin urmare am intrat in posesia copiilor Xerox. Dupa cum am mai spus…suntem in Romania!

villy1liv a scris:

Eu sunt de parere ca trebuie sa-l angajati si pe domnul Lascoschi iar obiectul contractului de asistenta sa reprezinte "sa se ocupe special de ,,viteza dosarului""
Doar sustine ca asta e practica dansului...

am intalnit situatii in care urmarirea penala pentru infractiunea de vatamare corporala prev de art. 181 C.p.p a durat 2 ani si jumatate.
Romania....

Sa va spun ceva.In urma cu multi ani, intr-o vreme in care Codul de procedura penala era sovietic si doar inculpatii arestati preventiv care recunoasteau fapta erau trimisi in judecata, am reusit la ruganitea inculpatului un lucru.Sa fie trimis in judecata...
Avand in vedere faptul ca, procurorul anchetator i-a spus la clientul meu ca il va tine 2 sau 3 ani in arest preventiv fara sa stie ce pedeapsa primeste (pt era evident ca daca il punea liber nu il mai vedea nimeni -avea 3 foi de cazier judiciar).
L-am intrebat pe procuror daca e adevarat ce i-a zis clientului meu.Procurorul a zis ca nu e treaba mea asta si ca nimic nu il poate impiedica sa faca asa ceva.

Dupa ceva eforturi facute de mine, s-a ajuns la situatia obligatiorie sa fie trmis in judecata.Incepuse sa existe riscul iminent ca, clientul meu sa fie pus in libertate.Nu se mai putea judeca pe prelungirea masurii arestarii preventive.Garda se enerva pentru ca le treceau orele de lucru, avocatii erau mai enervati decat au fost vreodata, procurorii de sedinta aveau mari probleme intrucat nu aveau argumente.
In scurt timp s-a facut trimiterea in judecata...
Acel procuror nu m-a mai vazut de atunci dar inca ma tine minte.Si eu la fel.Dar nu ne-am mai intalnit niciodata de atunci.Intamplarea...

Si exemplele sunt mai multe...
Dar, e greu de facut asa ceva.
Trebuie sa stii cum sa procedezi.Si ca sa stii trebuie sa fi inventiv si pregatit.
Astazi este infinit mai simplu de realizat ceea ce vrea userul, dar trebuie facut cu atentie pentru ca depinde foarte mult felul in care se administreaza probele in faza de urmarire penala si ...solutia se da pe baza de probe.:)
Mie imi pare firesc ca userul sa isi angajeze un avocat care stie cum sa faca sa ajunga acolo unde vrea clientul cand e vorba de ,,viteza dosarului".:)

avocat Claudiu Lascoschi
" Exista mijloace sa te aperi de insulte; de mila, nu "
multumesc frumos pentru lamuriri, la fel a spus si inspectorul de politie care se ocupa de ancheta dar cum s-au mai vazut cazuri in care actele nu au ajuns la final in forma in care erau la inceputul anchetei se explica lipsa de incredere a partilor implicate in ancheta si dorinta lor de a avea o copie a fiecarui act mai ales a celor pe care le-au si semnat, dar cum bine spune-ti suntem in Romania mileniului 3

Alte discuții în legătură

Politist lenes robertsega32 robertsega32 pe la inceputul anului am facut o plangere penala. Prejudiciul este destul de mare (vreo 50.000 euro). S-a deschis dosar penal la parchet (mi s-a comunicat) ... (vezi toată discuția)
Neinceperea urmaririi penale - crima ana-bianca ana-bianca Buna ziua! Sotul meu a fost impuscat mortal ,in cap, de un politist aflat intr-o misiune ,sub acoperire, de capturare a unui urmarit international (zic ei)! ... (vezi toată discuția)
Plangere penala fara raspuns roxanam79 roxanam79 Buna am si eu o problema daca se poate sa ma ajutati am facut o plangere penala la parchet privind distrugere,incalcarea dreptului de proprietate,organul de ... (vezi toată discuția)