Buna ziua, pe data de 20.08.2018 am semnat un contract de inchiriere pentru un apartament de 4 camere la pret de 500 euro. Cand m am dus acum o saptamana sa iau cheile de la proprietar acesta mi a spus ca vrea sa mareasca chiria de la 500 la 600, tinand cont ca in contract am stabilit 500 euro.Acesta mi a spus ca vrea sa rupa vechiul contract si sa semneze altul.
As putea actiona in instanta pentru ce doreste sa faca?
Si daca as putea sa cer despagubiri pentru faptul ca mi am pierdut nervi timp, si acum nici nu mai gasesc ceva la un pret ok
Fiind vorba despre proprietate privata,proprietarul acesteia poate dispune dupa propriul interes de bunul sau
Contractul de locatiune reprezinta o conventie amiabila intre parti
Daca nu exista interes din ambele parti pentru inchiriere,una dintre parti este nevoita sa renunte
Nu poate sub nicio formă să augmenteze chiria discreționar, fără acordul dvs, de vreme ce ați semnat un contract, acesta fiind legea părților.
Dacă nu vă înțelegeți verbal, aveți posibilitatea de a formula o somație, solicitându-i predarea cheilor; dacă somația rămâne fără efect puteți formula cerere de chemare în judecată, chiar și plângere penală pentru violare de domiciliu, dreptul de folosință e al dvs acum.
Am inteles, desi proprietarul nu vrea sa auda sub nici0 forma de acest lucru.
Daca incerc sa clarific lucruile in instanta asta inseamna ca trebuie sa mai dau ala suma de bani din buzunarul meu.In caz ca ajung la proces pot sa cer daune privind acest lucru?
ynocentta
Utilizator 2din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Teoretic aveti dreptul sa solicitati acoperirea prejudiciilor ,inclusiv daune
Eventuala actiune in instanta implica stres,efort financiar ,timp alocat termenlor de judecata fara a avea garantia unei hotarari judecatoresti favorabile
Acestea-s redutele pe care legiuitorul ni le pune la dispoziție.
Câștig de cauza, având un contract de locațiune semnat și o obligație de predare clar reglementată a locatorului, n-are cum să nu aveți însă din păcate ar fi un proces costisitor și destul de lung;v-ațiputea prevala în paralel și de procedura ordonanței președințiale.
Căi sunt însă uneori când miza nu e prea mare, n-are sens să vă ancorați în nicio “luptă”, deși premisele de a o câștiga sunt de netăgăduit.
Chirie
Axenia Florina
Buna ziua. Am o mica nelămurire prietenul meu împreună cu un coleg de munca au închiriat un apartament cu 2 camere ,intre timp am dorit sa vin și eu să ... (vezi toată discuția)