avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Comision de administrare bancar
Discuție deschisă în Executare silită

Comision de administrare bancar

În anul 2008 am luat un credit de nevoi personale de la Alpha bank. Din motive personale nu l-am putut achita și în anul 2015 a fost dat spre executare. As vrea sa știu dacă se poate recalcula acest credÎt conform sentinta civila nr.7700 din 06.11 2017 (eliminarea comisioanelor de risc și administrare ) și dacă recalcularea se face retroactiv pentru tot creditul . Mulțumesc.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2018
macrita, utilizator
Cel mai recent răspuns: macrita , utilizator 09:30, 10 Septembrie 2018
Ideea este ca Instanta a incuviintat executarea silita a unei creante (o suma) ...Suma aceea trebuie executata si nu o mai puteti schimba .... In cele mai multe cazuri domnii executori judecatoresti in setea de a se inbogatii injust accepta tot felul de incarcari ale creantei cu toate ca unele sunt de domeniul nesimtirii......
Si-apoi ceea ce invocati dumneavoastra nu se aplica retroactiv
Nu este adevărat, conform sentinței civile nr.7700 /2017 alpha bank este obligata sa recalculeze toate creditele contractate pana în 2010.
Bine daca dumneavoastra cunoasteti mai bine ,spor la treaba !!!
In materie de executari silite lucrurile stau foarte complicat existand doar Contestatia la Executare care are un termen limitat de introducere a actiunii in maxim 15 zile de la declansarea executarii silite
Apoi pentru suma pentru care sunteti executata exista o Incuviintare a executarii silite data de catre instanta la care de asemenea nu aveti cale de atac.....
Si in final consider ca NIMIC nu se aplica RETROACTIV ci numai cu aplicativitate de la data ramanerii definitive si pentru viitor...
Dar ma rog este decat o parere pe care nu trebuie s-o luati de buna si sa consulati pareri ale unor avocati in domeniu...
Ultima modificare: Duminică, 9 Septembrie 2018
DenisRif, utilizator
Si apropos sa nu cadeti in eroare !
Obliga banca sa analizeze contractele de credit aflate in desfasurare si sa elimine acele comisioane. din contracte.
E o diferenta colosala asa ca cititi cu atentie si faceti diferenta intre cazul dvs de executare silita si desfasurarea unui contract de credit...
Am primit deja răspunsul de la banca. Mi-au scăzut comisionul de risc și cel de administrare valoare totala 15200 lei. Sentinta la creșterea m-am referit a fost general obligatorie și retroactiva. Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata în plus la credit executat. macrita macrita În anul 2008 a Multă luat un credÎți de Alpha Bank care a fost executat în 2014. În anul 2017 Alpha Bank cu sentinta nr. 7700 a fost obligata sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita Antonianety Antonianety Buna seara! Tatal meu, un om in varsta de 53 de ani, s-a gandit sa faca un imprumut bancar la Alpha bank.... asta cred ca prin 2016! Tot in acel an a facut o ... (vezi toată discuția)
Credit bancar dat la recuperatori de creante.... iuliana1975 iuliana1975 Buna ziua ,in anul 2007 am luat un credit de nevoi personale de la o banca in val.3100euro,am platit rate pana in anul 2013 apoi din motive grave financiare nu ... (vezi toată discuția)