avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... lovitura spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

lovitura spate

buna ziua. am si eu o intrebare , azi dimineata am avut un incident, eram in colona la semafor , s-a facut verde am dat sa plec de pe loc, cel din fata a pornit un pic si imediat I-a murit motorul , iar eu l-am acrosat in spate, a cui este vina , in cazul acesta? fiind in coloana , bara la bara nu am apucat sa opresc la timp.. Stiu ca legea in mare parte ii invinovateste pe cei care lovesc din spate, dar avand in vedere ca el , nu acesta a oprit brusc motorul, probabil incepator si a avut problem la plecarea de pe loc, iar eu o intentie ca opreste nu am vazut.. Pur si siplu dupa nici cateva secunde de la plecarea de pe loc, a oprit brusc.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
adelm88, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 08:47, 19 Aprilie 2024
conform articolului 122 din codul rutier legat de viteza si distanta intre vehicule, se specifica clar ca este interzis conducatorilor de vehicule sa reduca brusc viteza ori sa efectueze o oprire easteptata , fara motiv intemeiat. El nu a semnalizat intentia de a opri, iar oprirea a fost brusca.
Cum sa va semnalizeze oprirea, daca stateati lipit de el ? Cit de repede putea semnaliza oprirea, cauzata probabil de o ridicare prea brusca a piciorului de pe ambreiaj, plus accelerare prea slaba ? Daca ati fi fost in locul sau si invers, sustineati acelasi lucru ?
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
latka, moderator
Ati facut constatare amiabila sau ati ajuns la politie?
Ce daune au fost produse ambelor vehicule?
Practic, la ce distanta dupa ce ati plecat de pe loc i s-a oprit motorul si s-a produs coliziunea?

momentan nu am facut inca nimic, urmeaza sa facem constatare amiabila , ambii eram in ddrum spre serviciu , masina lui are o mica zgarietura , la mine bara s-a fisurat in dreapta in portiunea unde se termina armatura. Daca eram eu in locul dansului , imi asumam o greseala a mea, faptul ca am avut dificultati, in a pleca de pe loc. In coloana cum puteti anticipa ca cel din fata , nu poate pleca de pe loc cum trebuie? La fel cum la el s-a intamplat totul repede , asa a fost si la mine, nu ma asteptam sa opreasca.
Ultima modificare: Marți, 11 Septembrie 2018
adelm88, utilizator
Daune cum am scris și mai sus. Iar distanta a fost foarte mica, nu cred ca am parcurs nici măcar 1 sau 2 m, doar ce ne angajasem amândoi sa pornim, dar lui i s.a oprit motorul.

cyan a scris:

Ati facut constatare amiabila sau ati ajuns la politie?
Ce daune au fost produse ambelor vehicule?
Practic, la ce distanta dupa ce ati plecat de pe loc i s-a oprit motorul si s-a produs coliziunea?



Alte discuții în legătură

Bună ziua, am intrat de pe un drum lăturalnic pe un drum principal, o ... Taly taly Taly taly Bună ziua,am intrat de pe un drum lăturalnic pe un drum principal,o mașină a intrat în coliziune cu mine lovindu-mă,în partea stângă,la roata,un altă ... (vezi toată discuția)
Lovire din spate - cine este de vina? t1oka t1oka am lovit omasina care sa oprit brus in fata mea pe banda 2 fara semnalizare .sensul de mers este despartit cu doua linii continu .cine este devina multumesc (vezi toată discuția)
Masina lovita in spate ,cine este vinovat? virgilus virgilus In seara asta pe E70 o doamna a oprit brusc la intrarea in localitatea Recas,Timis dinspre Lugoj. Am franat dar degeaba fiind carosabilul umed i-am infundat ... (vezi toată discuția)