avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda CNADR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda CNADR

Buna ziua, am achizitionat in 05.2018 un autoturisam (fara rovinieta).Am achizitionat rovinieta pt 7 zile , actele cu Anaf si inmatricularea au durat 14 zile, am uitat ca am rovinieta doar 7 zile si am fost surprinsa pe autostrada cu autoturismul fara rovinieta ( poza CNADR). Procesul verbal a fost trimis vechiului proprietar (deorece nu apucasem sa o inmatriculez) in data de 03.09.2018. Am trimis bani prin banca vechiului proprietar in data de 11.09.2018, iar el sa prezentat la ghiseul ANAF sa plateasca amenda la jumatate din contraventie ( conform cod fiscal 15 zile de la confirmare) in data de 14.09.2018, dar casierele de la ANAF nu au vrut sa incaseze contravaloarea PV la jumatate de suma deorece ele spun ca amenda este din 05.2018 iar in PV se specifica 48 ore de la confirmare. Proprietarul vechi sustine ca plicul a fost lipit pe usa apartamentului ( se afla in concediu) si ca pe cofirmarea de la anaf ar exita un martor? ,Care este amendamentul carui fapt nu pot incasa amenda la jumatate de pret? si cum pot confirma primirea plicului daca nu este semnat de cel in cauza? Conform noului cod fiscal se specifica 15 zile ( calendaristice?) de la data confirmarii.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:47, 18 Septembrie 2018
Nu vreau sa fiu malitios, dar traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, vorba unui personaj, fata de care nu rezonez totusi, dar sunt de acord cu fraza respectiva. Taxa e de 20 de lei, intr-adevar e o porcarie, dar nu aveti ce face, doar sa platiti 250 RON.
Dumneavoastra nu aveti de ce sa va adresati instantei, oricum, pentru ca PV de contraventie a fost incheiat pe numele fostului proprietar. Ar fi trebuit ca el sa faca acest lucru, acolo unde domiciliaza si sa fi dovedit (puteati si dvs. da o declaratie, anexata intre documentele depuse la plingere) ca ati condus masina aflata in acel moment in proprietatea dvs. fara rovigneta. Foarte posibil sa se fi anulat acel PV, in urma procesului. Nu stiu procedura CNAIR si cum trateaza ei emiterea unui alt PV de contraventie, de asta data pe numele dvs, dar asa ar fi fost mersul firesc. Abia acest PV de contraventie nou il puteati achita la jumatate. Tot ce va spun acum ar insemna ca fostul proprietar sa fi fost de acord sa se ocupe de acest demers si sa depuna plingere. Lucrurile oricum ar fi durat, cu procesul. Altfel costul dvs., pentru ca totusi sunteti vinovata, e intreg 250RON.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2018
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa vignieta Horea52 Horea52 Am uitat pur si simplu sa platesc vignieta 2 luni jumate (iulie-aug si sep 2016).Bineinteles ca imediat ce am realizat ca nu am vignieta am cumparat una anuala ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita cu intarziere ContSters445935 ContSters445935 Buna ziua! Se pare ca la data de 05.08.2017 am circulat fara a avea rovinieta cumparata (nu mi-am dat seama). Am primit astazi in cutia postala un plic cu ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta, plangere contraventionala Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua . As dori sa aflu si parerea voastra referitoare la o speta. La achizitionarea unei roviniete pe 12 luni din eroare se tasteaza gresit numarul ... (vezi toată discuția)