avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... este legal sa vand o copie dupa un tablou celebru ?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

este legal sa vand o copie dupa un tablou celebru ?

As dori sa scot la imprimanta pe hartie o poza a unui tablou celebru, sa o inramez si sa vand tabloul pe ebay. Este legal ? Daca nu atunci ce ar trebui sa fac ca sa fie legal ?
Cel mai recent răspuns: nelucristian , utilizator 22:10, 24 Noiembrie 2009
Poti vinde copia pe ebay, cu siguranta nu-ti va cere nimeni vreun certificat de autenticitate, producator sau altceva. Tebuie sa citesti termenii si sa respecti conditiile licitatiilor si de livrare pentru nu a primi cotatii negative. Fac tranzactii pe ebay, cam de 10 ani, vand si cumpar si a fost suficient sa fiu serioasa.
Multumesc.
Pentru a vinde pe ebay trebuie sa-mi fac un card Pay Pal ? Cum se procedeaza ?
Ce banca imi recomandati ?

Multumesc anticipat
Si eu as vrea sa multiplic volumele Harry Potter si sa le vand pe ebay! Dar probabil ca m-as trezi cu un proces din care ar trebui sa ma vand si pe mine, pentru a iesi din incurcatura! :))

Lasand gluma la o parte, sfatul nostru este sa nu lucrati cu copii dupa opere celebre, decat daca drepturile de autor au cazut in domeniul public! Proprietarii va pot da in judecata si ar avea castig de cauza! Sau daca vreti neaparat sa comercializati astfel de lucrari, luati legatura cu proprietarii si poate ajungeti la vreo intelegere! Mult succes!
talk4u a scris:

Si eu as vrea sa multiplic volumele Harry Potter si sa le vand pe ebay! Dar probabil ca m-as trezi cu un proces din care ar trebui sa ma vand si pe mine, pentru a iesi din incurcatura! :))

Lasand gluma la o parte, sfatul nostru este sa nu lucrati cu copii dupa opere celebre, decat daca drepturile de autor au cazut in domeniul public! Proprietarii va pot da in judecata si ar avea castig de cauza! Sau daca vreti neaparat sa comercializati astfel de lucrari, luati legatura cu proprietarii si poate ajungeti la vreo intelegere! Mult succes!

Bine, dar pe spatele tabloului voi lipi o eticheta pe care voi scrie ca acela este un poster, o poza si nu o pictura.
Nu toate lumea isi permite sa cumpere un tablou de Picasso de exemplu, dar unii ar fi foarte multumiti daca ar avea un poster inramat dupa o pictura de-a acestui pictor celebru.

Alte discuții în legătură

Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - illustratii grafice ale unor personalitati alexandersone alexandersone Buna ziua, Sunt grafician si ma intereseaza daca am dreptul de a crea niste ilustratii cu personalitati istorice din Romania. Acestia sunt decedati si nu ... (vezi toată discuția)
E legal sa vand tablouri? mircea80 mircea80 sunt pictor si realizez tablouri in ulei ale diferitor pictori renumiti(copii). As vrea sa va intreb daca as putea sa-mi deschid un site si sa postez acolo ... (vezi toată discuția)