avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... este legal sa vand o copie dupa un tablou celebru ?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

este legal sa vand o copie dupa un tablou celebru ?

As dori sa scot la imprimanta pe hartie o poza a unui tablou celebru, sa o inramez si sa vand tabloul pe ebay. Este legal ? Daca nu atunci ce ar trebui sa fac ca sa fie legal ?
Cel mai recent răspuns: nelucristian , utilizator 22:10, 24 Noiembrie 2009
Sper din tot sufletul, pentru binele dv, ca nu ati intreprins ceva in legatura cu vreo opera de-a lui Picasso! Mostenitorii drepturilor de autor sunt unii dintre cei mai dificili si vindicativi oameni cu care am avut de-a face vreodata, si asta tangential, nu in mod direct! In mod clar, NU AVETI VOIE sa comercializati sau sa va folositi in vreun mod de operele lui Picasso, de numele lui (care este marca inregistrata!) sau de imaginea lui, fara acordul proprietarilor! Este nevoie de acord pentru ORICE reproducere, de orice dimensiune, efectuate in scop comercial. Intra in ceea ce Conventia de la Berna a numit "merchandising rights", iar aici intra: jucarii, wallpapers, posters, tricouri, etc care exploateaza imaginea unui artist sau a unui brand. Iar Picasso este si una si alta!

Ca sa va dau un exemplu foarte mic de litigiu in care au castigat bani grei: cineva s-a gandit ca ar putea copia stilul semnaturii lui, in care erau pastrate initiala P si dublul S, celelalte litere fiind diferite. A fost dat in judecata si a platit sume pe care nici dumneavoastra si nici prietenii dv nu le-ati putea strange intr-o viata de om, (cu exceptia faptului ca ati putea fi un mare afacerist cu petrol si va invartiti in cercul lui Abramovici!). Mult succes!
talk4u a scris:

Sper din tot sufletul, pentru binele dv, ca nu ati intreprins ceva in legatura cu vreo opera de-a lui Picasso! Mostenitorii drepturilor de autor sunt unii dintre cei mai dificili si vindicativi oameni cu care am avut de-a face vreodata, si asta tangential, nu in mod direct! In mod clar, NU AVETI VOIE sa comercializati sau sa va folositi in vreun mod de operele lui Picasso, de numele lui (care este marca inregistrata!) sau de imaginea lui, fara acordul proprietarilor! Este nevoie de acord pentru ORICE reproducere, de orice dimensiune, efectuate in scop comercial. Intra in ceea ce Conventia de la Berna a numit "merchandising rights", iar aici intra: jucarii, wallpapers, posters, tricouri, etc care exploateaza imaginea unui artist sau a unui brand. Iar Picasso este si una si alta!

Ca sa va dau un exemplu foarte mic de litigiu in care au castigat bani grei: cineva s-a gandit ca ar putea copia stilul semnaturii lui, in care erau pastrate initiala P si dublul S, celelalte litere fiind diferite. A fost dat in judecata si a platit sume pe care nici dumneavoastra si nici prietenii dv nu le-ati putea strange intr-o viata de om, (cu exceptia faptului ca ati putea fi un mare afacerist cu petrol si va invartiti in cercul lui Abramovici!). Mult succes!

Va multumesc pentru informatii, am aflat lucruri pe care nu le stiam.
Din fericire nu am inceput inca afacerea. As dori sa fiu in legalitate.
Cu cine mai exact ar trebui sa iau legatura pentru a vinde tablouri cu postere dupa picturile lui Picasso ?

Va multumesc anticipat

Mostenitorii lui Picasso: Claude Ruiz-Picasso, Paloma Ruiz-Picasso, Maya Widmaier-Picasso, Marina Ruiz-Picasso si Bernard Ruiz-Picasso. Nu mai stiu pe unde stau, dar sunt persoane foarte cunoscute si cu siguranta aflati pe internet. In ceea ce priveste cazul despre care va spuneam, am gresit cu cateva litere: este vb de procesul intentat impotriva Chrysler, pentru modelul "Picaro". Aveti mai jos link-ul:

[ link extern ]

altul: [ link extern ]

Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
Talk Partners, Consilier juridic
Va multumesc foarte mult stimata doamna.
Voi incerca sa intru in legatura cu unul din mostenitorii lui Picasso

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tablou fals. LISONELTA300 LISONELTA300 Eu am falsificat un tablou asa de bine ca expertii in arta au spus ca este un original. Cu toate acestea nu vreau sa vand tabloul, am vrut doar sa testez pe ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - illustratii grafice ale unor personalitati alexandersone alexandersone Buna ziua, Sunt grafician si ma intereseaza daca am dreptul de a crea niste ilustratii cu personalitati istorice din Romania. Acestia sunt decedati si nu ... (vezi toată discuția)
E legal sa vand tablouri? mircea80 mircea80 sunt pictor si realizez tablouri in ulei ale diferitor pictori renumiti(copii). As vrea sa va intreb daca as putea sa-mi deschid un site si sa postez acolo ... (vezi toată discuția)