avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept de munca

Buna ziua
Sunt angajata la o firma si de 2 luni aproape sunt in concediu medical. Acum 2 zile m-am trezit cu 3 angajate de la firma acasa. Eu fiind plecata in oras , mama le-a deschis usa si ele au inceput sa le spuna parintilor mei in varsta de 75 si 80 ani ce salariu am , ca sunt in medical,,,, Mama fiind in varsta si suferinda cu inima si ea si tata (mama are si o depresie dupa moartea cumnatului meu de acum 2 luni ) le a zis ca sunt pe la interviuri , ca sun la anaf, nimik concret. Ma intereseaza le pot face o cerere catre Director sa mi explice de ce au aratat documente confidentiale parintilor. , spunandu-le ce salarii am avut, ce iau s.a.s.m.d. Mi-au pus in vedere sa ma duc sa mi dau demisia. Si ca fac puscarie si eu si doctorul de familie ca acum 2 luni mi-au dat o adeverinta ca sunt apt medical, eu avand probleme cu hernia de disc cervicala de acum 3 ani( rmn, concedii si fizioterapii facute )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:41, 5 Octombrie 2018
Plangerea catre ITM o fac in scris online pe net, sau trebuie sa o depun la ei?. Astazi am fost , mi-a primit concediile , dar nu mi vireaza salariu ( azi fiind zi de avans ) deoarece am adus actele tarziu. Eu am trimis concediile medicale pe e-mail. Stiau de ele. Nu mi-au dat nici cardul de bonuri pe cat am lucrat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei
Buna ziua

Astazi am primit notificare de la mnk ca din data de 23.09.2018 mi -au desfacut contractul de mnk, dar in data de 24.09.2018 nu mi au primit Concediile medicale si eu am concediu pana in data de 21.09 , apoi mi am mai luat de la medic familie din 22.09
ce fac in aceasta situatie?
La itm am trimis sesizarea pe email
Va trebui sa asteptati rezultatul anchetei in urma sesizarii dvs. facute la ITM. Daca nu ati comunicat in sesizarea facuta la ITM si datele pe care le prezentati in ultimul mesaj, reveniti la sesizarea dvs. initiala cu o completare la care anexati documentele primite ulterior primei dvs. sesizari.
goanga 43 a scris:

Buna ziua

Astazi am primit notificare de la mnk ca din data de 23.09.2018 mi -au desfacut contractul de mnk, dar in data de 24.09.2018 nu mi au primit Concediile medicale si eu am concediu pana in data de 21.09 , apoi mi am mai luat de la medic familie din 22.09
ce fac in aceasta situatie?
La itm am trimis sesizarea pe email



Pentru ce ati trimis sesizarea la ITM ?

Cu ce articol v-a incetat c.i.m. ?
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Angajat fără fișa postului, fișă medicală și fără instructaje. poate fi amendată firma din aceste motive? LaurLucreția LaurLucreția Sora mea e angajată ca lucrător gestionar de aproape 2 luni. La angajare a primit doar un exemplar al CIM; nu i s-a oferit niciun exemplar al fișei postului ... (vezi toată discuția)
Accident de munca nedeclarat floricasovaiala floricasovaiala Buna ziua ...as dori un raspuns la o problema pe care nu o pot rezolva singura :( Fratele meu a fost angajat al unei firme de paza 4 luni , timp ... (vezi toată discuția)
Reincadrare in munca prin decizie judecatoreasca. instruire ssm/su costinp costinp Buna ziua! Lucrez la Serviciul de Ambulanta unde un coleg ambulantier a fost declarat INAPT de catre policlinica cu care avem incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)