avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatii isi pot desfasura activitatea intr-o terasa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatii isi pot desfasura activitatea intr-o terasa neautorizata?

Buna ziua,

Am sesizat Inspectoratul de constructii cu privire la o terasa din fata unui magazin daca au autorizatie de constructie.Am primit raspuns ca nu aveau autorizatie , pentru care au fost sanctionati contraventional, dar le-au dat termen sa intre in legalitate. Doresc sa va intreb daca este legal ca in continuare angajatii sa isi desfasoare activitatea in cadrul acelei terase, chiar daca patronul si-a luat angajamentul ca va intra in legalitate. Pot face o sesizare si la ITm in acest sensul ca angajati incadrati in functii de vanzatori magazin sunt folositi la o terasa in curs de autorizare? Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:06, 1 Mai 2019
Dacă au c.i.m. incheiate și transmise la inspectorat , atunci degeaba faceți sesizare la ITM.

Este problema angajatorului dacă terasa are sau nu autorizație și nu a celor care lucrează pentru acesta.
Am inteles, si unde mai pot face sesizari in afara de Inspectoratul De Stat in Constructii?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati la ANAF.
Am trimis la ei si mi-au directionat petitia catre inspectoratul de politie, e normal asa ceva?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este normal ca o institutie publica sa redirectioneze petitia catre o alta. Se pare ca ANAF a considerat ca nu este de competenta sa sesizarea dvs.

art.6^1 din OG 27/2002
Petitiile greșit indreptate vor fi trimise în termen de 5 zile de la înregistrare de către compartimentul prevăzut la art. 6 alin. (1) autorităților sau instituțiilor publice care au ca atribuții rezolvarea problemelor sesizate, urmand ca petitionarul să fie instiintat despre aceasta.

Alte discuții în legătură

Plata ore sarbatori legale adusca adusca Lucrez intr-o institutie publica cu foc continuu-birou vamal de frontiera- si as dori sa stiu daca orele lucrate in zilele de sarbatori legale , sambata, ... (vezi toată discuția)
Cerere catre angajator silviu35 silviu35 IN cit timp trebuie sa imi raspunda angajatorul la cerere solicit 3 zile lucrate la negru,am probe cu tel mobil,pe ce lege si articol imi intemeiez cererea. (vezi toată discuția)
Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație ... AlinaD. AlinaD. Langa casa mea un vecin a construit o hală auto neavând autorizație de construire, apoi a trecut-o în acte ca fiind anexa gospodărească (garaj) dar el ... (vezi toată discuția)