avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperiș mansarda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperiș mansarda

Bună ziua. Intr-Un bloc cu mansarda, proprietarii de la mansarda spun ca le ploua în casa ( acoperișul este stricat). În acest caz cine plătește reparația acoperisului? Toți locatarii sau doar cei de la mansardă? Locatarii de la parter pana la etajul 4 nu sunt de acord cu repararea acoperisului, ei spunând ca o data cu construcția de apartamente la mansarda nu mai au datoria sa repare acoperișul, aceasta devenind exclusiv datoria celor de la mansarda. Legal cine trebuie sa participe la cheltuielile de refacere a acoperisului?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:14, 1 Octombrie 2018
Legal,acoperisul imobilului de locuit in comun este parte comuna
asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii si intretinerii in stare tehnica buna a partii comune de constructii si instalatii din imobil
conform dispozitii in vigoare intretinerea si reparatia partii comune din imobil revine tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Locuitul in imobil de locuit in comun implica drepturi si obligatii inclusiv intretinerea si repararea partii comne condominiu
Chiar dacă acoperișul a fost "vandut"? Oamenii au fost de acord cu construcția de apartamente la mansarda tocmai pentru a scăpa de grija aceasta. Ei susțin că acoperișul este slab celor de mansarda. Cei de la mansardă vor ca toți sa plătească pentru repararea acoperisului. Trebuie sa contribuie toți la repararea acoperisului? Menționez că cei de la mansardă au restante foarte mari ta întreținere.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La alte Asociatii terasa a fost vanduta si asociatia a avut de castigat prin diferite forme de reparatii . La dv. a-ti oferit-o gratis ca sa scapati de-o grija , total gresit odata cu acceptarea mansardarii costurile in cazul reparatiilor au cresut . Conform legii toti proprietarii contribuie la cheltuielile de reparatii conform partii indivize din codomeniu . In cazul restantierilor se aplica penalizari sau executari daca este nevoie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste reparatia la acoperisul blocului mansardat ovidiu1984 ovidiu1984 Buna seara. Am cumparat un apartament la mansarda.Doresc sa stiu daca am probleme cu acoperisul cine plateste?Presedintele asociatiei a spus ca terasa ... (vezi toată discuția)
Acoperisul unui bloc -raspundere comuna? noumembru noumembru buna dimineata, am si eu o intrebare: in cazul unui bloc pe care s-a efectuat mansardare (iar in podul mansardelor au acces doar locuitorii acestora), mai ... (vezi toată discuția)
Inundatie apartament cauzata mansarda vecinului DianaMG DianaMG Buna ziua, Am achizitionat anul trecut un apartament la etajul 3/3. Deasupra apartamentului a fost construita acum 4-5 ani o mansarda. Dupa ... (vezi toată discuția)