avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am doi copii dinafara casatoriei, cum pot obtine ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am doi copii dinafara casatoriei, cum pot obtine incredintarea si pensie pentru ei?

Buna ziua.As dori sa ma ajutati putin.Am doi copii dintr-o relatie cu un barbat casatorit.Primul copil nu a fost recunoscut de tata al doilea da.As vrea sa va intreb cum obtin custodia celui de-al doilea copil si pensia alimentara pentru cei doi minori.Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 21:09, 11 Noiembrie 2009
Primul copil nu a fost recunoscut de tata al doilea da.As vrea sa va intreb cum obtin custodia celui de-al doilea copil si pensia alimentara pentru cei doi minori.Multumesc anticipat tuturor celor care imi vor raspunde.


Chiar daca nu a fost recunoscut , dumneavoastra, printr-o cerere de chemare in judecata ,puteti solicita incredintarea , si , in mod obligatoriu , instanta va aprecia si pensia de intretinere , care poate atinge plafonul maximal de 1/4, pentru cresterea si educarea acestui copil.

Si , in acord cu actualele dispozitii normative , care au suportat modificari , si filiatia fata de tata poate fi stabilita (actiunea introdusa de catre copil e una imprescriptibila).

Judecatoria in a carei raza teritoriala locuieste paratul e competenta din punct de vedere material si teritorial.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Daca sunteti in relatii bune cu tatal copiilor, puteti merge impreuna cu acesta la un notar.
Acolo, tatal copiilor va da o declaratie prin care va recunoaste ca este tatal primului copil (am inteles ca pe al doilea l-a recunoscut deja).
In cea de-a doua declaratie, va spune ca este de acord cu incredintarea ambilor copii spre crestere si educare catre dvs. si va fi de acord cu plata unei sume reprezentand obligatia de intretinere in favoarea celor doi copii, precizand suma.
Ulterior puteti formula si actiune/actiuni in instanta, unde va puteti folosi de cele doua declaratii.
Daca va intelegeti cu tatal copiilor, nu vad de ce nu ati rezolva problemele pe cale amiabila...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul copilului rezultat din afara casatoriei NICA GEORGIANA NICA GEORGIANA Am o fata in varsta de aproape 6 (sase) ani.Pot cere in instanta recunoasterea si pensie alimentara de la tata? (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Pensia alimentara anca.banu anca.banu Cine suporta cheltuielile unui proces de stabilire a paternitatii( plata avocat, ADN, etc)? Exista sanse ca tatal sa fie obligat sa plateasca toate aceste ... (vezi toată discuția)