Bună ziua,
Am luat un credit de la o banca in 2008, din 2011 nu a mai plătit ratele gasindu.mi loc de munca in alt județ. In 2012 banca a cesionat creanță unei firme de recuperare care m.a executat silit în baza contractului de cesiune direct la executor, fără că acesta din urmă să ceară încuviințarea instanței în acest caz. Anul acesta am sunat la banca sa vad ce s.a întâmplat cu datoria mea și atunci am fost redirecționată către firma de recuperare și executorul care se ocupă de dosar. In luna martie a acestui an am solicitat executorului o copie a dosarului de executare pentru a vedea și eu ce s.a întâmplat acolo. După ce le.am plătit taxa de fotocopie, mi au trimis copia acestuia la adresa actuala din buletin. Din păcate la primirea acestuia nu am intentat contestație la executare în termenul de 15 zile. Mai pot acum sa solicit in instanța anularea executării silite prin invocarea deciziei 19 din 19.03.2018 a ICCJ?
Mulțumesc!
Intai nu inteleg exact cum se aplica in cazul dv. acea decizie, apoi oricum ati iesit din termen si nu mai conteaza.
Puteti clarifica data la care ati aflat de dosar si data la care ati fost la avocat?
Pai executare silita a fost începută de către mandatarul firmei de recuperare fara încuviințarea instanței ceea ce știu că este ilegal. Și aceea decizie cam asta spune
De aceea am zis ca trebuia mers imediat la avocat si acesta sa mearga la dosar.
Din martie pana in mai sunt 2 luni si erati deja iesit din termen.
Era prea tarziu pentru avocat.
Sunt insa multi care nu stiu si procedeaza asa desi nu este indicat.
Eu am aflat telefonic( la nivel verbal). Concret singurele acte pe care le.am primit oficial din partea executorului sunt fotocopiile cerute de mine. Oricum azi am discutat cu o persoana care este in tema cu așa ceva din Slatina dacă rețin bine și mi.a dat o idee foarte buna. Țin să.i mulțumesc din suflet ...știe cine a vb cu mine azi. Din fericire mie nu mi.au făcut poprire nici la locul de munca nici pe conturi că nu am avut. Azi am deschis un cont la o bancă și aștept să îmi pună poprire pe cont sa mai pot face contestație la executare în termenul legal și totodată să mă pot ajuta de aceea decizie 19/ 19.03.2018 a ICCJ și mai presus de asta sa pot ataca și executarea silita însăși fiind făcută de executor fără încuviințarea instanței, vă țin la curent cu rezultatele...să vedeți că se poate!
Executare silita
danutzas
Buna ziua,
Va rog mult sa.mi dati un sfat!!!
Ce sa fac in cazul in care am fost anuntata(telefonic) ca am primit(cu confirmare de primire) pe fostul nume si ... (vezi toată discuția)