avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declararea falimentului in cazul unei firme
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declararea falimentului in cazul unei firme

Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de mari in a activa pe piata (mai ales in aceasta peioada). Este nevoie de un lichidator, se scot bunurile la vanzare?
Cel mai recent răspuns: ContSters42478 , utilizator 08:26, 17 Noiembrie 2009
da, puteti sa declarati falimentul.
Exista un moment in care POATE (este indreptatit sa ceara deschiderea procedurii daca insolventa este iminenta) si un moment in care TREBUIE (e obligat sa ceara daca insolventa este actuala).

Nici prea devreme (prematur) si cu rea-credinta si nici prea tarziu (tardiv) nu e bine in materia asta. Raspunderea poate fi civila (delictuala) sau chiar penala (introducerea tardiva poate constitui infractiunea de bancruta simpla).

Restul e greu de povestit aici. Sau... de unde sa-ncepi, cand numai unul din tratele de insolventa care-mi "zambesc" de pe raft are vreo 800 pagini. Poti doar sa te miri cand vezi ca unii cred ca totul isi poate gasi rezolvarea pe net.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
romascanu, moderator
Multumesc pt raspunsuri. Unii cred ca totul isi poate gasi rezolvarea pe net, eu am cerut doar cateva opinii, pt a decide daca merg mai departe sau nu :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de fond- insolventa dory1985 dory1985 Daca in urma unui control de fond , inspectorii sesizeaza ca firma are foarte multe datorii la fisc si la furnizori, ei imi pot declansa procedura de ... (vezi toată discuția)
Insolventa, executare silita ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am si eu un srl care functioneaza din 2006 fara probleme acum insa din lipsa de bani nu am reusit sa platesc datoriile catre bugetul de stat de ... (vezi toată discuția)
Procedura insolventa debitor alina marian alina marian Buna!am un srl cu 2 asociati,eu si sotul meu.bunurile de pe firma sunt in val de 7000.Momentam am sistat activ si am restante la furnizoricam 15000, iar la ... (vezi toată discuția)