Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de mari in a activa pe piata (mai ales in aceasta peioada). Este nevoie de un lichidator, se scot bunurile la vanzare?
Exista un moment in care POATE (este indreptatit sa ceara deschiderea procedurii daca insolventa este iminenta) si un moment in care TREBUIE (e obligat sa ceara daca insolventa este actuala).
Nici prea devreme (prematur) si cu rea-credinta si nici prea tarziu (tardiv) nu e bine in materia asta. Raspunderea poate fi civila (delictuala) sau chiar penala (introducerea tardiva poate constitui infractiunea de bancruta simpla).
Restul e greu de povestit aici. Sau... de unde sa-ncepi, cand numai unul din tratele de insolventa care-mi "zambesc" de pe raft are vreo 800 pagini. Poti doar sa te miri cand vezi ca unii cred ca totul isi poate gasi rezolvarea pe net.
Multumesc pt raspunsuri. Unii cred ca totul isi poate gasi rezolvarea pe net, eu am cerut doar cateva opinii, pt a decide daca merg mai departe sau nu :)