Cum se poate dovedi falsul unui document facut in 2016 si care se pretinde ca a fost facut in 2004, document folosit ca mijloc de proba intr-un proces penal ?
Avocatul dvs. ar trebui sa ceara motivarea refuzului procurorului de a dispune efectuarea unei expertize judiciare.
Daca dosarul va ajunge in instanta veti putea cere atunci efectuarea unei expertize judiciare, motivand ca ati solicitat si procurorului de caz in timpul cercetarii penale si nu s-a aprobat.
Procurorul de caz a motivat refuzul de a dispune efectuarea expertizei prin faptul ca cel care presupun eu ca a facut documentul fals in 2016 si nu in 2004, a declarat ca l-a facut in 2004.
DAR suntem in fata urmatoarei situatii: 1) Exista un document datat 2004, cel care l-a semnat spune ca l-a facut in 2004 ( dar in afara de declaratia lui nu exista nici o dovada in acest sens)
2) Eu spun ca acest document nu a fost facut in 2004 ci mult mai tarziu ( aprox.2016) si am adus urmatoarele argumente in sprijinul afirmatiei mele: inculpatul nu a amintit pana in 2017 de existenta documentului, desi ii este favorabil si trebuia sa stie de existenta si de asemenea nu se poate face dovada inregistrarii documentului in registrele unei societati comerciale desi documentul trebuia sa fie inregistrat. 3) Exista afirmatia mea de fals, contra afirmatiei celui care a facut falsul, care sustine ca nu este fals. Consider ca solutia corecta se poate da doar in urma unei expertize, insa procurorul refuza sa dispuna efectuarea ei.
In acest moment, al cercetarii penale, numai procurorul poate dispune prin ordonanta, efectuare unei expertize judiciare.
Depuneti la dosar, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, mentiunile dvs. referitoare la documentul in cauza.