avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere din motive ce nu ti de persoana angajatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere din motive ce nu ti de persoana angajatului

Buna ziua! Ma aflu si eu in aceasta situatie, am fost concediata din motive ce nu tin de persoana angajatului si v-a ruga sa imi dati cateva sfaturi. Actele care le-am primit sunt:
1. Decizie desfintare post...datorita reorganizarii activitatii societatii pe masuri determinate de masurile de reducere a cheltuielilor cu forta de munca.
2. Preaviz in conformitate cu art 73(1) CM, adica 20 de zile lucratoare. Prin prezentul ma informeaza si ca nu ma existe alte posturi disponibile in societate.
3. Decizia de conciediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului conform art 65(1) din CM.
As vrea sa stiu daca este ok sa semnez, adica daca nu voi renunta astfel la niciunul din drepturile mele. Daca voi primi salariul intreg in urma preavizului si daca zilele de concediu neefectuate trebuie sa imi fie platite. De asemenea, stiu ceva despre 2 salarii compensatorii(lucrez in comert). Am inteles ca numai prin cerere "isi amintesc" angajatorii sa le plateasca, deci ce anume trebuie sa mentionez in ea? Managerul mi-a spus spus ca doar daca voi semna o demisie cu acordul partilor voi primi cele 2 salarii compensatorii, dar totusi asta nu mi se pare prea "curat".
Astept raspunsul dumneavoastra!
Va multumesc,
Cu mult respect,
Andreea
Cel mai recent răspuns: andreea_dede , utilizator 12:11, 14 Martie 2010
Art. 76. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin doua salarii lunare, in afara drepturilor cuvenite la zi.....
Dar se mai poate schimba ceva din moment ce actele care le-am descris mai sus au fost semnate atat de angajator cat si de mine? Ar reveni asupra deciziei numai din cauza cererii mele? In al doilea rand, eu daca trimit acesta cerere dupa 9 decembrie(data la care mie imi expira preavizul) ei nu ma vor acuza ca am trimis-o prea tarziu si astfel nu imi vor mai plati nici un drept?
Se pare ca inca nu putem avea incredere unii in altii. Dureros dar adevarat. Poate angajatorul dv. este unul serios (desi se pare ca "nu a stiut de salariile compensatorii"). Nu are de ce sa va acuze ca ati trimis-o tarziu, motivati ca ati crezut ca ei isi vor acoperii obligatiile. Dar ma rog, ii cunosteti mai bune si decizia va apartine.
Daca nu vreti sa-l "suparati" pe angajator asteptati sa primiti actele, vedeti si ce bani primiti si dupa aceea ii faceti cerere pentru sumele neplatite.
Buna ziua! Iata ca au trecut aproximativ 4 luni si mi-am primit in cele din urma salariul compensator (doar unul, desi am lucrat in comert -unde stiam ca se primesc doua-, dar e foarte bine si asa!). Am intocmit cererea conform recomandarilor dvs si tin sa va multumesc pentru ajutorul acordat. Voi recomanda cu fiecare ocazie aceasta echipa de profesionisti! Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintarea postului,concedierea lory98 lory98 Sunt chemata la servici pentru a-mi semna demisia din partea angajatorului pe motiv ca se desfiinteaza postul.Momentan sunt in concediu de odihna trimisa ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna compensat babusca babusca Buna ziua, Contractul Individual de Munca inceteaza la data de 01.12.2009 prin decizie cu art.65 (1), iar preavizul de 20 zile lucratoare cu art.73 alin ... (vezi toată discuția)
Neacordare preaviz Lipi Lipi In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)