avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Un hacker m-a anunțat că mi-a spart e-mailul, mi-a ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Un hacker m-a anunțat că mi-a spart e-mailul, mi-a plasat un sistem de urmărire și îmi cere 893 de euro ca să nu divulge informații compromițătoare despre mine. Nu am de gând să plătesc, dar știe cineva cum ar trebui procedat în astfel de situații?

Acum cateva zile am primit un e-mail in limba engleza prin care un hacker ma anunta ca mi-a spart contul de e-mail si mi-a plasat un sistem de urmarire permanenta,copiind toate contactele,informatiile din calculator si site-urile accesate.Imi cerea sa trimit prin sistemul de platii Bitcoin suma de 893 de euro in 48 de ore altfel ar fi destainui tuturor contactelor mele de e-mail informatii despre site-uri deochiate pe care le-as accesa ,poze compromitatoare(nu are cum)etc....ca dovada am recunoscut in text una din parolele mele utilizate pe calculator fara a fi sigur ca e cea de la e-mail....sigur am gresit accesind cine stie ce site candva si la care pesemne am dat ceva informatii,dar acum nu-mi aduc aminte....nu am dat importanta acestui mesaj dar dupa cateva zile s-a repetat cerundu-mi din nou aceiasi suma in.48 de ore altfel amenintand ca va transmite informatii defaimatoare la toti prietenii,rudele etc....Nu stiu cat de serioasa este treaba,repet mesajul e in engleza,iar calculatorul este cel de la locul de munca.As anunta politia dar nu stiu daca se va rezolva ceva!Stie cineva vreo situatie similara si eventual cum ar trebui procedat!Oricum nu am de gand sa fac platii asa cum imi cere!
Ultima modificare: Duminică, 2 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: alex3x , utilizator 19:51, 3 Decembrie 2018

Bancul Zilei
Acasa
Moldoveni
Culmi
Ardeleni
Calculatoare
Diverse
Nebuni
Unguri
Virusul taliban
Draga primitorule!
Tocmai ai primit un virus taliban! Avand in vedere faptul ca in Afganistan nu santem inca atat de avansati, acesta este un virus manual. Asa ca te rog frumos sa trimiti tu singur virusul tuturor celor pe care ii cunosti si sa-ti stergi tu singur toate fisierele de pe hard disk!
Multumesc frumos.
Abdullah. Hacker Taliban.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conturi sparte de hackeri alinarms alinarms mi s-au spart toate conturile yahoo de catre hackeri, un singur cont am reusit sa il recuperez. cineva are acces permanent la PCul meu. ieri mi-a instalat ... (vezi toată discuția)
Santaj informatic/date furate/imi cere bani DoruD DoruD Buna ziua Am primit un mail (in folderul Spam) de la un individ care sustine ca a instalat un malware pe un site pentru adulti , ca eu am accesat situl si el ... (vezi toată discuția)
Cineva s-a folosit de e-mailul meu justmyself justmyself buna ziua. de curand mi-am dat seama ca cineva s-a folosit de e-mailul meu pentru a-mi afla parola de pe un forum unde eu am si un cont.as vrea sa stiu, daca ... (vezi toată discuția)