avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie ipotetica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie ipotetica

As dori sa va intreb ce se intampla cu angajatii in cazul nefericit in care 3 sau 5 angajati ar avrea gripa porcina si ar trebui sa inchidem intreaga firma pentru o perioada ?
Nu va speriati, este ipotetica deocamdata problema :)

As vrea sa stiu unde se incardreaza aceasta situatie in lege ? Cum sunt platiti angajatii care nu sunt bolnavi ? Se considera a fi in concediu medical ?!

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 16:20, 12 Noiembrie 2009
clio06 a scris:

Parerea mea este ca isteria privind gripa porcina se rezuma la scoli, gradinite, spitale. Nu am auzit pana acum ca firmele sa-si inchida portile din cauza unei gripe porcine care, in esenta, asa cum este ea tratata medical, prevede sa stai acasa si sa iei antivirale!!!! =D> :P

Probabil ca este exagerata povestea in tara si in lume insa nu asta ma intereseaza pe mine ci solutiile din primul mesaj.
Nu este isterie in cazul nostru. O firma straina este se organizeaza cu totul diferit de una romaneasca. Nu asteapta sa fie surprinsa ci, daca exista 1 sansa de 1%, ea se pregateste.
Si sefii m-au intrebat si era nevoie de un raspuns frumos cu solutii. De asta v-am intrebat si eu.
Nu ma refeream decat la isteria nascuta in jurul acestei gripe "deosebit de periculoasa"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic corina.trandafir corina.trandafir Buna ziua!Am 5 salariati.As vrea sa bag insa doar 4 angajati in somaj tehnic ptr 3 luni .Se poate? Sau trebuie sa-i bag pe toti?Ms (vezi toată discuția)
Inchid un punct de lucru, ce fac cu o gravida? ella_1313 ella_1313 din motive financiare, trebuie sa inchid un punct de lucru, unde am 2 gravide. Ce trebuie sa fac cu ele. Nu am unde sa le transfer? Le dau in somaj? Daca da ... (vezi toată discuția)
Gripa porcina, intre interese financiare si soriciul obrazului... alex9ys alex9ys Doamnelor si Domnilor, prezenti pe acest forum... Cu plecaciune va rog de iertare pentru indrazneala de a posta o intrebare, care a capatat o consistenta ... (vezi toată discuția)