avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Marturie proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Marturie proces

Buna ziua. De curand am fost la o cunostinta martor intr un proces de santaj. Cand am fost la proces pentru declaratie am schimbat un pic fata de cum am declarat la politie in prima faza, iar avocatul celui pentru care eram martor mi a spus ca mi face plangere penala. Ce credeti ca s ar putea intampla?
Cel mai recent răspuns: AlinIordache , utilizator 19:01, 2 Noiembrie 2018
Buna seara,
Daca modificarea inseamna minciuna atunci este posibil sa suferiti consecintele legale prevazute de art. 273 alin. 1 C.P. Mărturia mincinoasă
Fapta martorului care, într-o cauză penală, civilă sau în orice altă procedură în care se ascultă martori, face afirmaţii mincinoase ori nu spune tot ce ştie în legătură cu faptele sau împrejurările esenţiale cu privire la care este întrebat se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Ce am spus eu acum la proces au declarat si ceilalti martori (inca 3). Am inteles ca se poate retrage marturia daca se dovedeste a fi mincinoasa? Daca da, ati putea sa mi spuneti in ce conditii? Si inca ceva, se poate da direct cu executare? Mentionez ca n am mai avut pana acum de a face cu asa ceva, nici macar vreo amenda.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
AlinIordache, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mărturie mincinoasa Mitranc88 Mitranc88 Mai pot retrage mărturia mincinoasa dacă am fost chemat la tribunal? Și care ar fi pedeapsa (minima/maxima) (vezi toată discuția)
Retragere declarație martor ionica52 ionica52 Pot sa-mi retrag declaratia data ca martor, intr-un proces penal? (vezi toată discuția)
Paratul minte flodin47 flodin47 Daca paratul minte in proces si se dovedeste acest lucru de ce pedeapsa este pasibl, Multumesc (vezi toată discuția)