avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

In 2013 am ieșit in pensie anticipata ,560 de lei
cu o penalizare de 27% pentru 3 ani din pensia totală ,punct de pensie 1,023 ,Ani lucrați 30 si 4 luni.
Intrebare--- Am auzit ca la cei ieșiți la pensie anticipata după 2011 , se va
recalcula această pensie.
Ce trebuie sa fac, ?cum procedez pentru a beneficia de acesta recalculare..( daca este adevărat))
Mulțumesc.

Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:38, 5 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In aceasta recalculare intra doar aproximativ 100.000 de pensionari din 1.500.000 si care au lucrat în grupele superioare de munca sau in conditii de munca.
Toti acestia depind de mai multe reglementari legale si conditii de îndeplinit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie legea 221/2018 mark57 mark57 Sunt pensionar de la data de 01.09.2017.avand un stagiu de cotizare realizat in conditii speciale de 3 ani, iar in grupa a II a de 17 ani,7 luni si 12 ... (vezi toată discuția)
Revizuirea pensiilor gr. 1 si 2 ic.ram1945 ic.ram1945 Deorece nu am intalnit nici-un act normativ cu numar si data la stirea difuzata de RTV cu privire la recalcularea pensiilor grupa 1 si 2 asi vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)
Recalcularea punctului de pensie la gr 1 de munca pojoga pojoga Am iesit la pensie in anul 2000 si am avut 5 ani fara 3 zile de gr 1 de munca. In anul 2005 mi s-a facut o recalculare a pensiei ( atunci când s-a facut la ... (vezi toată discuția)