avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... credit banca reesalonare - deces unul din soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

credit banca reesalonare - deces unul din soti

X a luat un credit de nevoi personale de la banca P.

La calcularea venitului banca a calculat veniturile familiei , adica si ale sotului.

Intre timp, sotul a decedat iar X a fost pensionata.

Rata la banca este de 8 milioane pe luna.

Dar X are pensia doar 7 mil.

A facut cerere la banca, a dus cert de deces al sotului si talon de pensie iar banca P. nu i-a acordat decat urmatoarea facilitate: sa plateasca 7 mil pe luna si a invitat pe X la banca sa semneze "noul" contract - probabil un act aditional cu noua rata.

Ideea este ca X nu are alte venituri si nu poate trai cu 1 mil pe luna.

Ce considerati ca trebuie facut?

merci

Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 09:03, 13 Noiembrie 2009
buna seara/
nu exista si o polita de asigurare in caz de deces a imprumatului cesionata catre banca/
dc exista este bn, pt ca banca isi poate lua banii de la societatea de asigurare.
ooops
asa este nu am citit cu atentie!
imi cer scuze, este posibil ca in aceasta situatia banca sa mai ceara o garantie.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
Sotia este titulara creditului, astfel ca asigurarea (pe care de obicei bancile o incheie automat la acordarea creditului) o priveste doar pe dansa.
Sotul era coplatitor?
Iar micsorarea ratei se obtine prin reesalonarea creditului, deci o prelungire in timp a datoriei catre banca.
Nu s-a facut succesiune dupa sotul decedat? (intrebare valabila in cazul in care sotul decedat era coplatitor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar + asigurare de viata eleonor eleonor Creditul bancar este facut de sot Dragoescu Ion si asigurarea de viata s-a facut pentru persoana mai tanara Dragoescu Lucretia si creditul este un caz de deces ... (vezi toată discuția)
Mostenire credit de nevoi personale fara garantii hori79 hori79 Tatal meu a decedat si a lasat in urma un credit neachitat integral. Nu are la ora aceasta nici o restanta. Am fost la banca unde am aflat ca, desi exista o ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)