avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Registrul unic al asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Registrul unic al asociatiei de proprietari

Dupa legea veche, L230/2007, asociatia avea:
- registrul de PV al asociatiei ("Hotărârile adunărilor generale se consemnează în registrul de procese-verbale al asociației de proprietari") si
- registrul de decizii al CEx ("Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul de decizii al comitetului executiv).

In legea noua, L196/2018, avem:
- "Hotărârile adunărilor generale se consemnează, numai în timpul ședinței, în registrul unic de procese-verbale al asociației de proprietari..." si
- "Deciziile comitetului executiv se consemnează în registrul unic de procese-verbale al asociației de proprietari"

Deci se va folosi doar un singur registru = registrul [unic] de procese-verbale al asociației de proprietari.

Cum va ganditi sa procedati? Luati unul nou sau continuati pe cel vechi?

Avand in vedere ca mai sunt multe pagini in registrul vechi de PV ale asociatiei noastre, ma gandesc sa trag o linie, sa mentionez schimbarea legii si ca devine registru unic iar pe cel de decizii sa-l inchid cu mentiuni asemanatoare.
Vede cineva ceva in neregula la o astfel de abordare?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:52, 9 Mai 2022
Constituiti unul nou si "porniti" din zero. Cautati la librarie un astfel de registru, faca nu gasiti, il construiti dvs. Este f. simplu.
cum trebuie sa arate un asemenea registru ?

Ca un simplu caiet, dar il puteti personaliza - coperti rosii, linii albastre, foi numerotate ...
Spuneam eu mai sus - nu mai ganditi atat de mult, caci totul este gandit si bine ati facut ca ati intrebat aici, altfel cine stie ce catastrofa produceati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registrul unic de procese verbale florin555 florin555 Buna ziua, Am rugamintea daca imi poate spune cineva de unde se pot achizitiona un \"Registru unic de procese verbale\" ? Aveti un model pentru a putea ... (vezi toată discuția)
Legalitatea intocmirii proceselor verbale GHEORGHIAN GHEORGHIAN Este legal ca procesul verbal de la adunarea generală cât şi cele lunare întocmite pe calculator şi apoi semnate de comitetul executiv, ... (vezi toată discuția)
Registru unic asociatie de proprietari doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa mi spuneti daca registrul unic al asociatiei de proprietari poate fi inlocuit cu un dosar in care sunt trecute pv urile adunarilor ... (vezi toată discuția)