avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietarii apartamentelor cu centrale termice (24 din 27 de apartamente) nu mai vor să achite apa caldă care trece prin țevi. Există un articol de lege în care scrie că nu sunt obligați?

Buna ziua,
Un art. de lege sau o prevedere in care sa ie specificat faptul ca ap cu centrale termice nu sunt obligate sa plateasca apa calda care trece prin tevile pe care nu le putem scoate tocmai din cauza celor care au ramas la incalzirea centralizata? Tin sa precizez ca suntem 27 de apartamente, din care 24 sunt cu centrale termice, iar acum majoritatea au spus ca nu mai sunt de acord ca ei sa plateasca 20-30 de lei pentru cele 3 ap .
Va rog sa ma ajutati ca sa putem lamurii proprietarii.
Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 12:26, 7 Decembrie 2018
@Marga G.

Mai clar, dvs incurajati hotia si crima institutionalizata.
Acolo unde Radet si ale scursuri ale lumii economice romanesti (scursuri pt ca omoara oamenii care lucreaza pt ei cu buna stiinta prin ne-executia lucrarilor de intretinere) nu-si fac treaba si fura de rup, cetatenii trebuie sa cotizeze la hoti.

Nu aveti impresia ca sunteti pe langa speta cu acest pseudo subiect marinimos pe care vreti sa-l introduceti?

Un batran care nu mai vede bine, nu va vedea nici daca a inchis aragazul sau frigiderul, etc...!
Deci este un pericol pt sine si pt colocatarii sai.
Aceste cazuri trebuiesc tratate ca atare, prin asistenta sociala, prin locuri in stabilimente adaptate handicapului, etc...!

Concluzie: absolut nimic in comun cu speta, dar deschideti subiecte polemice.
Aceste subiecte trebuiesc tratate pe forumul respectiv, cititi va rog regulamentul de functionare al site-ului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente. A aparut si la noi aceasta problema. Am rezolvat-o prin debransarea blocului de la sistemul centralizat de incalzire in momentul in care procentul celor care nu aveau montate centrale termice era mic. Nu stiu daca s-a tinut o sedinta cu proprietarii care nu aveau montate centrale termice, dar am fost anuntati ca de la data de .... blocul va fi debransat de la incalzirea centralizata.. Bineinteles, s-a acordat o perioada de gratie pentru ca cei care nu aveau montate centrale termice sa-si rezolve problema incalzirii. Dupa debransare nu au mai existat discutii pe aceasta tema.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Demos
Cred ca are in comun cu speta, pt. ca este vorba de a afecta ceilalti locatari de care vorbea dansa, prin neplata costurilor pt. partile comune si de dreptul acestora de a-si alege si ei ce sistem de incalzire doresc.
Un batran care nu mai vede bine poate renunta complet la aragazul cu gaze; exista aragaze electrice, care se si opresc automat; poate nici sa nu mai folosesca un aragaz, pt. ca se poate si cumpara mancare gata preparata. Daca nu inchide bine frigiderul nu pune pe nimeni in pericol. Eu cred ca e posibil, daca isi ia masuri de siguranta, sa traiasca in ap. sau fara a fi un pericol pt. colocatari.
Si eu ma intreb ce se poate face, legal, pentru ca termoficarile care mai exista sa fie aduse la nivelul de eficienta al celor din tarile dezvoltate care folosesc incalzirea centralizata si ce se poate face, tot corect din punct de vedere juridic, pentru recuperarea rapida a restantelor acumulate de cetateni, cu protejarea, prin norme suple si corecte, a persoanelor defavorizate.
Am citit un articol despre termoficarea din Oradea. Acolo se pare ca e OK.
Ultima modificare: Vineri, 30 Noiembrie 2018
Marga G., utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ioan Ciobanu a scris:

Locuiesc intr-un bloc cu 140 apartamente. A aparut si la noi aceasta problema. Am rezolvat-o prin debransarea blocului de la sistemul centralizat de incalzire in momentul in care procentul celor care nu aveau montate centrale termice era mic. Nu stiu daca s-a tinut o sedinta cu proprietarii care nu aveau montate centrale termice, dar am fost anuntati ca de la data de .... blocul va fi debransat de la incalzirea centralizata.. Bineinteles, s-a acordat o perioada de gratie pentru ca cei care nu aveau montate centrale termice sa-si rezolve problema încălzirii. Dupa debransare nu au mai existat discutii pe aceasta tema.

Dvs. ați comis un abuz, prin forțarea celor branșați la sistemul centralizat, să stea în frig, știind că prețul unei centrale termice pe gaz metan este în jur de 7.500 de lei.
Eu, unul, dacă nu aveam acei bani pentru montarea unei Centrale Termice, v-aș fi dat în judecată, fără dubii !
@Marga G.
Daca nu inchide bine frigiderul, mancarea se altereaza, deci se pune singur in pericol (cunosc f bine problema prin propriile mele experiente).
O CT moderna nu are nevoie de prezenta umana permanenta, este economica si se auto-regleaza in functie de parametrarile cerute instalatorului de catre utilizatorul final la punerea in functiune.
Care este mesajul pe care vreti sa-l transmiteti?
Tat Ardealu-i fruncea?!?
Oradea este exceptia care intareste regula, faceti un tur pe Valea Jalei, pardon Jiului.
Bucurestiul este inca bine situat pt ca totusi capitala.
Solutia, executarea hotilor lui Iliescu, executarea criminalului Iliescu, aplicarea ca in antichitate a taiatului mainii care fura retroactiv, de la pseudo-revolutie pana azi, etc...!
Dar, o asemenea masura radicala ar ridica o mare problema economica, cine se va ocupa de 1/4 din populatie care va deveni astfel fizic handicapata?!?
Tara este total aservita, dependenta de sistemul corupt ca sa mai poti sa speri ceva.
Nu pot sa condamn tinerii care parasesc tara pentru a avea un viitor pt ei si copiii lor.

Alte discuții în legătură

Plata energiei termice chiar daca ai centrala de apartament codreanud codreanud cred ca ORDIN nr. 255 /2006 este un abuz.Nimeni pe lumea asta nu poate fi obligat sa plateasca un serviciu de care nu beneficiaza.personal stau la et4 intr-un ... (vezi toată discuția)
Tevile ce traverseaza apartamentele Zanaapelor Zanaapelor Tevile care traverseaza apartamentele celor ce nu mai sunt racordati la incalzirea centrala, nu incalca dreptul de proprietate? Este constitutional sa impui, ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli comune de incalzire alexandrudragos13 alexandrudragos13 Supun atentiei Dvs urmaroarea situatie a unui condominiu: - subsolul tehnic transformat in spatiu comercial - parter si mezanin spatiu comercial (din ... (vezi toată discuția)