avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intenționez să iau un credit. Este normal să mi se ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intenționez să iau un credit. Este normal să mi se ceară să plătesc cheltuieli de dosar înainte de a-l primi?

Este normal , în urma unui împrumut credit , să trebuiască să plătesc cheltuielile de dosar înainte de a primi creditul ? Mulțumesc .
Ultima modificare: Vineri, 16 Noiembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Haake , utilizator 10:11, 19 Noiembrie 2018
Solicitarea unei sume inainte nu este mereu inselaciune. In cazul de fata intr-adevar este TEAPA. E plin internetul de astfel de firme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vorbim de un credit ipotecar-imobiliar va rog sa aveti in vedere alin.(1) al articolului 13 din OUG52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile care interzice in mod explicit perceperea unui comision de analiza dosar in cazul in care creditul nu se acorda.
Articolul 13
(1) Se interzice perceperea unui comision de analiză dosar în cazul în care creditul nu se acordă.

Daca vorbim de un credit de nevoie personale fara ipoteca avem prevederile art.19 din OUG50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori care ne spune ca nu se poate percepe comision de analiza dosar in cazul in care creditul nu se acorda.
Articolul 19
Se interzice perceperea unui comision de analiză dosar în cazul în care creditul nu se acordă.

Ca urmare a celor de mai sus este ilogic sa va perceapa acest comision inainte de a semna contractul de credit. Pentru ca in cazul in care creditul nu se va aproba acest comision ar trebui restituit.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2018
sarablue, utilizator
Va multumesc frumos, asa am sa fac .

Demos a scris:

Dna avocat L. Gradinaru v-a dat o indicatie fff importanta!!!
Citez: "Faceti plangere la politie oricum." !
ATENTIE, cu datele dvs si complicitatea unui functionar bancar excrocii cu care ati intrat in afaceri pot sa contracteze in numele dvs credite prin diverse banci (au toate datele).
Plangerea depusa la politie de catre dvs va va servi pt a demonstra neimplicarea dvs in contractarea abuziva de credite in cazul in care datele dvs vor servi la acest tip de excrocherie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil să se acorde împrumut financiar doar pe bază de declarație pe proprie răspundere privind salariul? mi s-a făcut pe facebook o propunere de împrumut cu această minimă condiție Asistentul1967 Asistentul1967 O anumita Doamna de pe facebook a venit cu o propunere de imprumut financiar pina aci nimic deosebit atita doar ca nu mia cerut nici un act doveditor cum ar fi ... (vezi toată discuția)
Legalitatea perceperii comisionului de analiza a dosarului de catre banca creditoare in conditiile in care nu se schimba conditiile de creditare iriholo iriholo Buna ziua, supun atentiei forumului avocatnet urmatoarea problema: am contractat impreuna cu sotul meu un credit ipotecar cu valoare rezonabila pe 18 ani, ... (vezi toată discuția)
înșelat de bancă Daniela Gratiela Daniela Gratiela Art. 36 din O.U.G. nr.50/2010 (așa cum a fost publicată în M.O. nr. 389 din 11 iunie 2010), prevede: ,,[b]Pentru creditul acordat, creditorul poate ... (vezi toată discuția)