Buna seara! Am un copil de 6 ani si sunt despartita de 4 ani de tatal copilului, eu locuiesc in Germania impreuna cu copilul meu. Pana acum nu am avut probleme cu tatal copilului . Acum a inceput sa ma ameninte si sa vorbeasca foarte urat amenintand cand imi ia copilul. Vreau sa ma ajutati sa gasesc un avocat ca sa nu fiu nevoita sa merg in Romania personal. Vreau sa primesc custodia copilului.
Puteți sa va judecați in România, doar trebuie sa faceți dovada reședinței Dvs In Germania.
Și dacă tatăl nu s a interesat pana acum de minor Și nu a contribuit la creșterea minorului, atunci puteți obține custodia minorului.
Dacă însă tatăl a deschis proces in România- Dvs trebuie sa va apărați cât mai bine, sa angajați un avocat și sa va reprezinte .
Avocat Ștefania Balasa
Da, daca tatăl ă deschis proces în România trebuie să va apărați si sa indicati domiciliul ales la avocatul care o sa va reprezinte.Daca nu veti avea avocat va trebui să veniți personal la proces si este posibil ca instanța sa va puna in vedere sa veniti cu copilul în România.
Cum sa va apărați trebuie să discutați cu avocatul dar vedeti sa nu ieșiți din termenele legale ca pot creste costurile cu avocatul ca sa dreagă greșelile dvs.
Potrivit normei imperative pe care am mentionat-o, instanta va dispune solutia pe care am invederat-o!
Cauza nu este de competenta instantelor romanesti!
Mai mult decat atat, potrivit art 12 din preambulul regulamentului 2201/2003:
“Temeiurile de competență stabilite prin prezentul regulament în materia răspunderii părintești sunt concepute în funcție de interesul superior al copilului și, în special, de criteriul proximității. Prin urmare, ar trebui să fie competente în primul rând instanțele statului membru în care copilul își are reședința obișnuită, cu excepția unor cazuri de schimbare a reședinței copilului sau ca urmare a unui acord încheiat între titularii răspunderii părintești.“
Ati putea sa va judecati in Romania daca faceti un acord cu sotul in acest sens, luati-va un avocat bun care nu va va instrumenta cauza “dupa ureche”.
Competenta
Mary355
este regulamentul 2201 /2003 peste 44/2001?. Proces bazat pe conventia de la Haga cistigat in Bucuresti(copilul ramine in romania,nu va fi extradat),proces de ... (vezi toată discuția)