avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire prin testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire prin testament

Buna ziua, bunica mea pe parte materna a decedat de curand mi-a lasat prin testament un teren si as vrea sa stiu cum intru in posesia terenului fara sa devin mostenitoarea intregii averi. Precizez ca mama mea si ea decedata nu era copilul biologic al bunicii si nici nu a infiat-o legal. De asemenea, bunica nu mai are copii, frati, surori, iar sotul ei (bunicul) este decedat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena Elena Elena , utilizator 12:27, 6 Decembrie 2018
Buna seara,
1. Se dezbate succesiunea de pe urma bunicului (daca este decedat inaintea bunicii)
2. se dezbate succesiunea de pe urma bunicii.
Ambele se dezbat la notar.
Succesiunile se dezbat in mod succesiv,cronologic, prima dupa bunicul dvs, a doua dupa bunic.
(in ordinea deceselor survenite).
Bunicul este decedat de 9 ani am facut certificat de mostenitor. Mai trebuie sa fac succesiune?

Elena Elena Elena a scris:

Bunicul este decedat de 9 ani am facut certificat de mostenitor. Mai trebuie sa fac succesiune?

Păi asta e succesiunea. Obținerea certificatului de moștenitor.
Cine figurează ca moștenitori după bunic? Terenul respectiv apare in certificatul de mostenitor? In ce cota?
Pe certificatul de mostenitor al bunicului apare acest teren si mie imi revine o cota de 3/4 si bunicii cota de 1/4. Terenul este inregistrat la administratie si are rol. Bunica mi-a lasat prin testament partea ei si eu vreau sa intru in posesia acelei bucati. Nu vreau sa fiu mostenitoarea tuturor bunurilor pe care le mai are. Multumesc

Alte discuții în legătură

Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Mai au dreptul la moștenire dacă ruda lor a fost despăgubită? Marius-Toader Marius-Toader Mai au dreptul la moștenire dacă ruda lor a fost despăgubită? Bună ziua! Bunica mamei mele (străbunica mea) a avut 3 frați. În urma succesiunii ... (vezi toată discuția)
Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)