avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor pentru sotul supravietuitor - noua lege a ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor pentru sotul supravietuitor - noua lege a pensiilor

Sotul meu a decedat in 2015 si avea o pensie de 2220lei. Eu am o pensie de 1750lei. Pot beneficia de ajutorul pentru sotul supravietuitor? Acest ajutor se da dupa promulgarea legii pensiilor sau din 2021?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:56, 28 Decembrie 2019
Vechimea pentru perioada de șomaj este de 100% pe nr total de zile, luni și ani.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Decembrie 2018
Dapix, utilizator
Atentie: Perioada de somaj tehnic constituie stagiu de cotizare?
[ link extern ]
Sant pensionara si sotul este decedat de 17 ani. Nu m-am recasatorit. Cum pot beneficia, de ajutorul pentru sotul supravietuitor. Multumesc.
Ce criterii trebuie indeplinite pentru a beneficia de prevederile Legii nr. 578/2004 privind acordarea unui ajutor lunar pentru soțul supraviețuitor, cu modificările și completările ulterioare?
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor sot supravietuitor - lege noua silviu1958 silviu1958 Conform noii legi a pensiilor, sotul supravietuitor are dreptul la un ajutor ce reprezinta 25% din pensia sotului decedat. Sotia mea a decedat la varsta de 50 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, sunt pensionar, iar soția mea a decedat de curând, ... Derulator Derulator Bună ziua, Sunt pensionar, iar soția mea a decedat de curând, fiind încă în activitate. În această situație, există vreo posibilitate de a primi ... (vezi toată discuția)
Ajutor lunar pentru sotul supravietuitor teo30 teo30 O intrebare in legatura cu modificarile legii 578/2004 . Mama mea se afla in urmatoarea situatie : are 59 de ani , a fost casatorita 36 de ani legitim dupa ... (vezi toată discuția)