avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Persoane cu handicap, insotitori, ajutor social.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Persoane cu handicap, insotitori, ajutor social.

Buna ziua,
Am o verisoara care beneficiaza de ajutor social. Are un copil minor, bolnav de diabet (handicap gradul 1=grav). Daca mama copilului devine insotitor sau asistent personal mai beneficiaza de ajutorul social? Cum este mai bine?
Cel mai recent răspuns: carina2017 , utilizator 15:29, 5 Ianuarie 2019
Nu va raspund in calitate de expert, ci din experienta proprie. Doamna poate opta pentru indemnizatie (care are aceeasi valoare ca si salariul de insotitor). Eu am avut probeme cand, divortata fiind, cei de la Primaria Brasov au refuzat sa-i plateasca copilului indemnizatia de handicap pe motiv ca incasam la acea vreme si indemnizatia de crestere copil. Am cerut punct de vedere la Ministerul Muncii si protectiei sociale, care mi-a dat dreptate si am putut incasa ambele prestatii sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta intre asistent personal si insotitor? karmyna karmyna mama mea a primit recent(dupa doua luni de depunere al dosarului), certificatul de handicap grav grad 1 cu asistent personal. ma intereseaza care este ... (vezi toată discuția)
Drepturile persoanei cu handicap vizual grav eagle_free eagle_free As dori sa stiu si eu in legatura cu drepturile unei persoane cu handicap grav vis-a-vis de Legea nr. 448/2006. Legea nr. 448/2006 prevede ca: Art. 42. - ... (vezi toată discuția)
Concediere asistent persoana cu handicap Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu este incadrat in gadrul I de handicap, cu insotitor permanent. Bunica mea este asistentul personal, are incheiat un CIM cu primaria. Azi a primit ... (vezi toată discuția)