avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot folosi curent electric împotriva hoților?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot folosi curent electric împotriva hoților?

Încalc vreo lege dacă, pt. a preveni furtul dintr-o locuință de la țară, unde locuiește un bătrân neputincios de 90 de ani, folosesc curent electric la 220 v pe clanțele ușilor de acces în locuință?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 11:13, 13 Decembrie 2018
Puteti fi acuzat de omor daca decedeaza hoțul sau alta persoana.
Nu este permis să procedati asa.
Curent la tensiunea de 220v nu se poate folosi dar cred ca se poate folosi un curent la o tensiune si amperaj mai mic care sa-l zguduie bine, nu sa-l omoare... ceva in genul arcului electric de la electrosocuri...
Rasfoiti legislatia, intrebati, in scris cu raspuns tot in scris, la o sectie de politie...
Ultima modificare: Joi, 13 Decembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Poliția ii va spune ca este interzis.
P9ate atinge oricine acea clanta, inclusiv minorii si risca sa fie dat si in judecata cu solicitarea de daune.
Stiu, am avut o discutie cu vecinul acum cativa ani, dorea sa puna* curent la 220v pe gardul ce ne desparte... Politia l-a intrebat daca vrea sa-l aresteze^ atunci, cand a intrebat, sau asteapta plangerea vecinilor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa flocanelu flocanelu O persoana si-a ingradit locul unde pastea 2 vaci cu gard electric prin impulsuri de curent autorizat si cu sarma ghimpata. Dar vacile rupea gardul electric si ... (vezi toată discuția)
Raspuns negativ reclamatie, ma pot adresa anpc? Pitesti Pitesti In urma unei probabile supratensiuni, s-a ars placa electronica a centralei termice, lucru mentionat in PV de inlocuire a acesteia. Am facut o ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati andrea24 andrea24 Am aflat ca vecina mea nu plateste curentul ...asa ca nu prea am ce sa fac nu? daca apelez la politie ma va aresta ca folosec curent ilegal... Imi e frica si ... (vezi toată discuția)