Buna ziua. Printre angajatii societatii, un numar mare dintre ei lucreaza pe diverse utilaje cu functia de rectificatori dar munca lor presupune si lucrul cu macara pod rulant, fiind calificati si ca masinisti pod rulant. Tinand cont de faptul ca de multe ori munca lor presupune atat lucrul pe utilaj cat si alimentarea utilajului cu material folosind macaraua, aceasta se considera cumul de functii? Va multumesc!
Buna ziua! Am si eu o intrebare legata de cumulul de functii. In Legea 135 dar si in Legea 1/ 2011 functia de presedinte al Senatului unei univ. nu este considerata functie de conducere. Legea 135 prevede salarizarea presed. de Senat la nivel de rector. In aceasta situatie un presed. de Senat poate cumula o functie de conducere? Daca da, persoana respectiva este indreptatita sa fie remunerata pentru ambele functii dat fiind ca functiile respective nu sunt incompatibile conform legii? Multumesc!
Mai precis situatia ar fi urmatoarea: Domnul X este ales director de Departament si validat de Senat. Inainte de aplicarea Legii 153/2017 care din cite stiu a devenit operationala din 2018 functia de dir. de Dep. era indemnizata cu indemnizatie de conducere, fiind - logic - functie de conducere conform Legii 1/2011. Mandatul unui dir. de Dep. conform legii este de 4 ani. Intre timp acelasi domn X devine si presedinte al Senatului unei universitati dat fiind ca in Legea 1/2011 pozitia de presed. de Senat nu este considerata functie de conducere si , deci, nu este incompatibila cu functia de dir. de Dep. In primii doi ani, pina la intrarea in vigoare al Legii 135/2017 functia este neremunerata. Conform L. 135/17 functia de presed. de Senat devine remunerata la nivel de rector. Domnul X inaintea detinerii celor doua functii a fost angajat ca prof. univ. dr. Intrebare: Domnul X poate cumula cele doua salarii conform ART. 35 din Codul muncii dat fiind ca norma de prof. univ. dr. (7ore/sapt conform L.1/2011) nu duce la depasirea maximului de 40 ore/sapt stabilite ca limita de Codul muncii? Daca da, ce poate sa faca domnul X in cazul in care administratia univ. nu i-a virat in cont drepturile salariale cuvenite conform exercitarii: 1. a normei didactice de 7 ore /sapt, 2. a atributiilor de dir. de Dep., si, 3. a indeplinirii sarcinilor de presed. de Senat? Multumesc pentru timpul acordat!