avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se procedează în cazul mai multor executări ...
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se procedează în cazul mai multor executări silite dacă debitorul nu a girat niciun împrumut cu bunuri mobile sau imobile?

Buna ziua,

Am 3 intrebari:

1. In cazul mai multor executari silite (cateva IFN-uri + o banca) maximul care se poate lua din salariu este de 1/2?

2. Se face proprirea direct la angajator sau se blocheaza contul bancar?

3. Daca nu am girat la niciunul cu casa (nu am casa pe numele meu) sau masina, se poate ca la executarea silita, daca nu sunt multumiti de ce se recupereaza din salariu, sa se treaca la executarea masinii sau a bunurilor din casa in care am domiciliul dar nu este pe numele meu? Masina este pe numele meu.

Multumesc,

Ultima modificare: Miercuri, 9 Ianuarie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 10:09, 16 Ianuarie 2019
1. in cazul in care aveti mai multe executari, maximul sumei poprite este 1/2 din veniturile obtinute.

2. se face poprire si la angajator, dar daca aveti mai multe conturi bancare cu disponibil in ele, pot fi si acestea poprite; aici va trebui sa discutati cu executorul si sa ii spuneti ca poprirea se face prin angajator si ca doriti deblocarea conturilor; scopul creditorului este de a-si recupera banii cat mai rapid;

3. Nu conteaza daca ati girat sau nu; daca aveti casa pe numele dvs. si suma de recuperat depaseste 10.000 lei sunt sanse mari sa fiti executat imobiliar; daca nu aveti, nu au ce executa imobiliar; bunuri din casa nu se executa; masina cu siguranta are deja sechestru daca s-a inceput executarea silita, deci sunt sanse sa o pierdeti; puteti discuta cu executorul sa faceti o intelegere de plata si sa o lase in folosinta dvs..
....masina cu siguranta are deja sechestru daca s-a inceput executarea silita, deci sunt sanse sa o pierdeti; puteti discuta cu executorul sa faceti o intelegere de plata si sa o lase in folosinta dvs..

Daca cu masina am girat la un imprumut cu garantie auto (auto credit), unde platesc ratele, dar mai este din perioada contractula inseamna ca nu poate fi pus sechestru pe ea intr-o alta executare, nu?
Depinde si ce scrie in contract; teoretic creditoarea ar trebui sa fie protejata de aceasta situatie. Executorul nu are de unde sa stie in general ca masina este luata prin credit auto, doar daca e inscrisa in AEGRM. Aici va poate lamuri doar contractul si firma care a acordat creditul auto.
Nu masina este luata prin credit auto, ci un credit este luat girand cu masina. SI da, masina este inscrisa in AEGRM, deci cred ca nu poate pune altcineva sechestru pe ea.
Ba da. O pot inscrie si alti creditori.

Alte discuții în legătură

Certificat grefa DuracIonel DuracIonel Buna ziua, Solicit un punct de vedere in urmatoarea problema: sunt girant la o persoana care a luat un credit auto, de un an si sase luni i s-a pus poprire pe ... (vezi toată discuția)
Neplata credit ipotecar make_ar make_ar Sa zicem ca X are un credit ipotecar, garantat cu imobil. Nu mai plateste rata. Ce masuri poate lua banca impotriva lui, in afara executarii garantiei? In ... (vezi toată discuția)
Datorie credit auto ContSters74221 ContSters74221 Buna ziua! va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea speta: In februarie 2008 ,am facut un credit auto la CEC .Pana anul acesta nu am intimpinat probleme ... (vezi toată discuția)